Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hopp i havet!

Du kan få en aktiv vinterferie, selv om snøen er borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere badeland

GARDERMOEN (Dagbladet): Ikke noe galt sagt om tradisjonelle svømmehaller. Men et moderne badeland er noe helt annet. Her er det lagt opp til at du skal kunne tilbringe en hel dag i badet. Det er altså ingen brysk badevakt som sender deg i dusjen etter én times tilmålt bading.

Isteden vil de at du skal bli så lenge som mulig. Så også hos badevakt Helge Mösh i badeland på Qualityhotellet ved Gardermoen.

Lite snø, mye vann

-  Vi har hatt en knallvinter. Snøen har ikke vært mye å skryte av og dermed trekker folk innendørs til bading, forteller Helge, mens vaktsomme og erfarne øyne sveiper over bassengene hvor store og små leker seg.

Her er det varmtvannsbasseng for de små (og de frosne voksne) og normaltemperert basseng for dem som vil svømme langt eller være ekstra aktive i sklia og lekeanlegget.

-  Vi merker jo godt at det ikke er noen badeland i Oslo. Derfor kommer mange Oslofamilier hit til oss. Vi har satt omsetningsrekord i vinter, fortsetter en fornøyd Mösh.Småbarnsfamilier er ofte de som er først på plass om formiddagen. Hotellgjester har allerede unnagjort morgenbadet da de første småtassene, på glatte bein, balanserer mot bassengkanten.

Dykkermaska settes på - og dermed er alt klart til dagens første plask.

Utover dagen kommer de litt eldre ungdommene, og kaster seg raskt over de mer actionpregede apparatene. Tunnelsklie og vannstrøm er populære saker. Andre badeland har gjerne stupetårn og bølgemaskin i tillegg.

34 grader varmt

De to mindre bassengene er tilpasset smårollinger og frosne foreldre. Her er det 34 grader i vannet og det blir etter hvert ganske fullt.

På Gardermoen arrangeres det badedisko én kveld hver uke. Det er ungdommenes revir med masse lys, masse vann og masse lyd.

GØY I SKLIA: De fleste badelandene byr på mer enn bare badebasseng. Ved Quality otell Badeland i Sarpsborg er sklia kjempepopulær.
HELT TOPP! Familien Finsand koser seg med bading i vinterferien. Både pappa Pål (42), mamma Monica (32), Kim Nicholas (7) og Tobias (5) mener badeland er topp.
BADEGLEDE: Lille Robin Gabrielsen (4 1/2) elsker å leke i bassenget. Mamma Hilde Gabrielsen trives også.
SÅ GODT: Et moderne badeland er noe helt annet enn tradisjonelle svømmehaller. Her er det lagt opp til at du skal kunne tilbringe en hel dag i badet.