Hoppbakke gis bort

Nå kan du slå Birger Ruuds verdensrekord - i din egen hoppbakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den ærverdige Odnesbakken i Oppland kan nemlig bli din hvis du er interessert - og har plass. Både hoppbakken, dommertårnet og skiheisen gis nemlig bort via nettstedet Finn.no.

Hoppbakken ligger under den svært populære rubrikken «Gis bort», sammen med gamle kjøleskap og utdaterte skinnsofaer.

Og responsen har ikke latt vente på seg: Leder i interimstyret for Fluberg Idrettslag i Søndre Land, Knut Korsæth, har fått tilsammen 50-60 henvendelser fra privatpersoner som er interessert i å demontere hoppbakken å ta den med seg.

Brannøvelse

- Først foreslo vi for kommunen at de kunne ha en brannøvelse i bakken, men så kom vi fram til at vi skulle forsøke å gi den bort. Jeg snakket nettopp med en bonde som skulle bygge ny fjøs, og som var interessert i materialene.

Nå oppfordrer vi interessenter til å komme og se på den for å finne ut om de kan ha bruk for den, sier Korsæth til Dagbladet.no.

Og legger til at de må være forberedt på å demontere den selv.

Han tror sjansen for at hoppbakken noen gang vil bli satt opp igjen i alle sin prakt er mikroskopisk.

DETTE KAN BLI DEG: I 2002 ble det arrangert NM i den gamle ærverdige Odnesbakken i Oppland. Nå gis hele bakken bort på Finn.no. Og svært mange interessenter har meldt seg. Foto: Daniel Sannum Lauten
DETTE KAN BLI DEG: I 2002 ble det arrangert NM i den gamle ærverdige Odnesbakken i Oppland. Nå gis hele bakken bort på Finn.no. Og svært mange interessenter har meldt seg. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

- Det ville være å tro på julenissen tror jeg.

Kan bli fjøs
Knut Korsæth innrømmer at han er litt forundret over den voldsomme responsen, men er likevel glad hvis den gamle hoppbakken kan få nytt liv som for eksempel en fjøs eller et hus.

Fluberg Idrettslag hadde ansvaret for den gamle hoppbakken helt til klubben måtte legge ned etter en gjeldskrise. Dermed ble hele hoppbakken overflødig.

- I tillegg eksisterer det en avtale med grunneieren om at eiendommen hans skal frigjøres dersom idrettslaget legges ned. Og nå begynte han å bli utålmodig. Dessuten er det ikke lenger liv laga for en så stor hoppbakke her. Det vil kreve for mye både økonomisk og vedlikeholdsmessig å holde den i stand, sier Korsæth.

Verdensrekord

Odnesbakken ligger i Søndre Land i Oppland, og ble bygget i 1926. I sin glanstid ble den ansett som verdens største hoppbakke, med hopplengder helt opp i over 70 meter. Ikke mye å skryte av i dag, men den gang var det i verdenstoppen.

I 1931 satte den norske hopplegenden Birger Ruud verdensrekord på 76,5 meter i Odnesbakken.

Bakken har vært i bruk helt fram til nylig, og seinest i 2002 ble det arrangert NM her.

Nå gis den altså bort til interesserte. Men hvis du vil ha den i hagen så må du altså demontere og montere den selv...

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer