Hoppeslott-tragedie: Seks barn døde

Seks barn omkom i en hoppeslottulykke i Australia.

TASMANIA: Hoppeslottulykken i i Devonport i Tasmania har tatt livet av seks barn, og skadet fire. VIDEO: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag forrige uke falt flere barn fra en høyde på rundt ti meter på en barneskole i Devonport på nordkysten av Tasmania i Australia, melder CNN.

Barna befant seg i et hoppeslott da et kraftig vindkast rev hoppeslottet fra bakken og løftet dem rundt ti meter opp i lufta.

Mange barn falt i bakken fra stor høyde og fire barn ble bekreftet døde kort tid etter, mens fire andre barn ble kritisk skadd.

To av de fire som var kritisk skadd er nå døde, og for de to resterende barna er tilstanden fortsatt kritisk. Det siste dødsfallet ble offentliggjort søndag ettermiddag.

- Det er med tungt hjerte at jeg kan bekrefte at en elleve år gammel gutt gikk bort på sykehuset denne ettermiddagen, opplyste politiets talsmann Darren Hine søndag ettermiddag lokal tid.

Barna som døde

Det siste offeret som døde av hoppeslottulykken er elleve år gamle Chace Harrison.

Politiet har nylig gitt ut navn og bilder av de fem andre ofrene, med tillatelse fra deres familier.

De fem andre barna som mistet livet er Addison Stewart (11) og Jalailah Jayne-Maree Jones (12), Jye Sheehan (12), Peter Dodt (12) og Zane Mellor (12).

DØDE: Seks barn mistet livet etter en tragisk hoppeslott-ulykke i Tasmania i Australia. Fra øverst til venstre: Addison Stewart, Chace Harrison, Jalailah Jayne-Maree Jones. Fra venstre: Jye Sheehan, Peter Dodt og Zane Mellor.
DØDE: Seks barn mistet livet etter en tragisk hoppeslott-ulykke i Tasmania i Australia. Fra øverst til venstre: Addison Stewart, Chace Harrison, Jalailah Jayne-Maree Jones. Fra venstre: Jye Sheehan, Peter Dodt og Zane Mellor. Vis mer

Skjedde under skoleavslutning

Ulykken skjedde under en skoleavslutning i 10-tida torsdag forrige uke, og det var mange foreldre til stede, skriver CNN.

Til sammen ble ni barn ble skadd - seks av dem er nå døde, to er fortsatt kritisk skadd og en 11 år gammel er skrevet ut fra sykehuset med bruddskader.

Hendelsen har rystet nasjonen, og den australske statsministeren Scott Morrison uttalte kort tid etter ulykken at hendelsen er «utenkelig og hjerteskjærende».

Traumatiserte vitner

Det pågår for øyeblikket en etterforskning for å finne ut hva som forårsaket tragedien, inkludert vindens styrke på det tidspunktet og hvordan slottet var bundet til bakken.

Talspersonen for det lokale politiet i Devonport, Darren Hine sa at krimenhetens førsteprioritet vil være å intervjue alle vitner, samle og analysere rettsmedisinske bevis og alle miljøaspekter, inkludert værmønstre og forhold på tidspunktet for hendelsen.

ENORME ØDELEGGELSER: Minst 208 døde etter tyfonen Rai på Filippinene. Video: Kameraone. Vis mer

- Gitt omfanget av denne kritiske hendelsen og behovet for å snakke med et stort antall traumatiserte barn i løpet av kort tid, har vi akseptert et tilbud fra New South Wales-politiet om å hjelpe til med å gjennomføre intervjuer i forbindelse med etterforskningen, skriver CNN.

Hine sa at rundt 40 barn deltok i aktivitetene vindkastet løftet hoppeslottet fra bakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer