Hoppet fra Eiffeltårnet

Thor Alex Kappfjell (31) er mannen som hopper utfor Kjerag på sykkel i DBS-reklamen. Nå har han hoppet fra Eiffeltårnet. Den forrige som gjorde dette, var Grace Jones i James Bond-filmen «A View to a Kill».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Thor Alex ringte til meg like etter hoppet og var helt i hundre, forteller basehopper og teamkamerat Bjarte Berntsen.

- Han var innom Eiffeltårnet søndag på vei til Euro Disney. Når han først skulle opp i tårnet, måtte han med fallskjermen, forteller Berntsen.

Oppe i tårnet fant Kappfjell ei luke som sto åpen. Der smatt han ut, hoppet og fikk et fire sekunders svev. Han landet på taxiholdeplassen og tok taxi rett tilbake til hotellet.

Kappfjell er fortsatt på reise i Frankrike og Dagbladet lykkes ikke å få kontakt med han i går kveld.

Fra Frankrike kommer det en noe annen versjon:

Ingen der har noen anelse om mannens identitet, bortsett fra at han er norsk .

Avisa Le Parisien skrev i går at nordmannen klippet seg vei gjennom nettingsperringene og at han skal ha landet på en idrettsplass.

- Det nordmannen gjorde er egentlig umulig, sier en talskvinne for Eiffeltårnet ifølge NTB. Straks etter basehoppet ble det satt i verk sikringstiltak for å forhindre reprise på stuntet.
Kappfjell er en av pionerene innen basehopping i Norge. - Han har hoppet fra Oslo Plaza og Postgirobygget og den 155 meter høye radiomasta i Stocholm, forteller Berntsen.
Ifølge Berntsen har Kappfjell tenkt å reise til World Trade Center i New York til høsten og hoppe med sykkel fra en av de gigantiske skyskraperne.

Verdens høyeste bygning i Kuala Lumpur i Malaysia står også på programmet.

- Du skjønner, han samler på spesielle hopp, sier Berntsen.