Hoppet i døden etter veddemål

De to kameratene hadde et veddemål på gang og hoppet fra Minnesundbrua på Eidsvoll. En av dem omkom. Fem andre personer har omkommet i drukningsulykker i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var litt før 01.30 natt til søndag at de to kameratene fra Hurdal i Akershus bestemte seg for å hoppe fra Minnesundbrua og ned i elva Vorma. Ifølge politiet var det et veddemål som var bakgrunnen for at de to hoppet. Først hoppet den yngste av de to, en 26-åring, så kameraten, en 30-åring. Ifølge lensmann Asbjørn Nerbø i Eidsvoll og Hurdal hadde den eldste av de to først trukket seg, men så hoppet han trolig etter for å redde kameraten.

-  Han så at kameraten fikk problemer etter at han hadde landet veldig feil og hoppet etter for å prøve å hjelpe ham, sier lensmann Nerbø.

Leteaksjon

Hoppene fra Minnesundbrua, som er den eldste av veibruene over elva, skjedde 100 meter inn fra sørsida. Brua er 26 meter høy, og de to kameratene hoppet der elva er på det dypeste. 30-åringen klarte å komme seg på land ved egen hjelp. Han meldte fra til politiet, og det ble satt i gang leteaksjon etter 26-åringen. Klokka 11.00 i går formiddag ble mannen funnet omkommet i Minnestryket, omkring 100 meter fra Minnesundbrua. Dykkere fra Eidsvoll dykkerklubb og froskemenn fra Oslo brannvesen, samt mannskaper fra Røde Kors, søkte etter mannen hele natta, mens politibåter og Redningsselskapets båt fra Gjøvik foretok overflatesøk.

Flere ulykker

Fem andre personer har omkommet i helga.

En mann på 70 år druknet på Andøya i Troms i 13.30-tida i går. Mannen var ute og badet da han fikk problemer i vannet. Andre badegjester startet med gjenopplivingsforsøk, uten hell. En lege på stedet konstaterte at mannen var død.

En mann i 40-åra fra Oppland druknet ved Larkollen camping i Østfold i går formiddag.

-  Mannen fikk trolig et illebefinnende mens han badet, opplyser operasjonsleder ved politiet i Østfold, Martin Nygårdsmoen. Mannen ble reddet på land av andre badegjester, som startet førstehjelp og varslet ambulanse. Ambulansepersonell satte i gang gjenopplivingsforsøk, men livet til mannen sto ikke til å redde.

En 77 år gammel mann fra Fyresdal i Telemark ble funnet omkommet i Austre Fiskevatn i Fyresdal lørdag kveld.

Mannen hadde vært på hyttetur i området siden onsdag eller torsdag. 77-åringen ble meldt savnet av familien lørdag formiddag, etter at de ikke hadde fått kontakt med ham på noen dager.

-  Sønnen hadde først lett etter faren noen dager, men uten hell, sier operasjonsleder Torbjørn Tangen ved Telemark politidistrikt. Politiet fant mannens bil på parkeringsplassen ved hytta, men en aluminiumsbåt var borte. Et Sea King redningshelikopter fra Hovedredningssentralen på Sola fant mannen lørdag kveld.

Funnet i sjøen

En mann i 50-åra ble funnet omkommet i sjøen ved Bildøy utenfor Bergen lørdag formiddag.

Det var tilfeldig forbipasserende som fant mannen og meldte fra. Redningsskøyta RS «Sundt» fraktet mannen i land.

-  Vi anser dette for å være en drukningsulykke. Vi vet ikke hvor lenge mannen har ligget i vannet, men det dreier seg trolig om mindre enn ett døgn, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.

En 85 år gammel kvinne druknet på badetur i Vestby fredag.

Kvinnen var ute og badet på den populære badeplassen Katten da hun fikk problemer og havnet under vann.

-  Det er usikkert hvor lenge kvinnen lå i vannet, sier operasjonsleder Teith Kyrre Dalrud i Follo politidistrikt. En svensk lege som tilfeldigvis var på stedet, gikk straks i gang med gjenopplivingsforsøk, men livet til 85-åringen sto ikke til å redde.

Kvinnen var bosatt i østlandsområdet og var på tur sammen med familien da ulykken skjedde.

OMKOM: Det var et veddemål som gjorde at de to kameratene hoppet fra Minnesundbrua natt til søndag. En av dem, en 26-åring, ble funnet omkommet i elva søndag formiddag.