- Hoppet i vannet da båteier hentet hagle

Fredrikstadmann i 40-årsalderen pågrepet etter drukning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): En mann ble i dag morges funnet død i Visterflo ved Rostadneset i Fredrikstad etter det som skal ha vært et høydramatisk båttyveri.

- I 04-tida i natt fikk politiet melding om at et båttyveri var på gang. Da patruljen ankom stedet fikk de beskjed om at en person var havnet i vannet. Ved hjelp av dykkere fra brannvesenet ble en yngre mann funnet død klokka 05.25, opplyser politiavdelingssjef Geir Kristiansen.

I morges ble en mann som bor i nærheten pågrepet. Han har nå formelt status som mistenkt, og sitter i politiavhør. Det er imidlertid ennå uklart hva som egentlig har skjedd i forkant av dødsfallet.

- Mannen som er pågrepet har fortalt at den nå avdøde personen selv hoppet i elva i det han angivelig var i ferd med å stjele en båt. Mannen skal ha blitt borte i vannet etter kort tid, forteller Kristiansen.

Båteieren var bevæpnet med en hagle da han gikk ned til brygga like ved huset sitt, men hevder at han ikke brukte skytevåpenet til å true den antatte tyven ut i vannet. Hagla ble ikke avfyrt.

- Det er uklare omstendigheter rundt dette dødsfallet, og vi er nødt til å snakke med mannen for å finne ut om det var trusler inne i bildet, sier politiavdelingssjefen.

Båteierens samboer var vitner til deler av hendelsesforløpet.

Politiet har sikret seg blodprøver av mannen som i formiddag sitter i avhør, men det foreligger ikke mistanke om at han var beruset i situasjonen som ledet fram til drukningen.

PÅGREPET: Eieren av denne båten ble pågrepet etter et dødsfall i natt. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
PÅGREPET: Eieren av denne båten ble pågrepet etter et dødsfall i natt. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer