Hoppet igjen etter 60 år

Seks gamle amerikanske krigsveteraner trosset alle advarsler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks amerikanske krigsveteraner trosset alle advarsler og hoppet mandag i fallskjerm over den samme franske landsbyen som fire av dem inntok for 60 år siden.

Veteranene hadde bestemt seg for å minnes invasjonen av Normandie med det samme ungdommelige motet som gjorde dem til helter da de landet i Sainte-Mere-Eglise første gang.

Landsbyen var en av de første som ble overtatt av de allierte styrkene i det dristige angrepet 6. juni 1944.

Alle seks landet trygt mens hundrevis av tilskuere applauderte for de modige herrer.

- Det er en glede å hoppe for dere og representere alle de luftbårne styrkene og alle soldatene som ikke kom tilbake, sa Tom Morrison, før han ropte til journalister at de skulle slutte å tråkke på fallskjermen hans.

Lokale myndigheter var imidlertid skeptiske til fallskjermhoppene, og ikke før de mottok en faks fra forsvarsminister Michele Alliot-Marie, gikk tillatelsen i orden.

Tom Morrison (80) deltok i invasjonen i Normandie som fallskjermjeger for 60 år siden og bidro da til at landsbyen Sainte-Mere-Eglise ble inntatt av de allierte styrkene. Mandag hoppet han igjen, sammen med Bill Coleman (80), Carl Beck (78), Richard Case (83), Bill Priest (80) and Howard Greenberg (79).

(NTB)

TOMMELEN OPP: Howard Greenberg (79) og Bill Coleman (80) gir tommeltegn etter hoppet over Sainte Mere Eglise - nøyaktig 60 år etter sitt forrige, for å befri byen fra tyskerne.
VENNER FOR LIVET: Veteranhopperne, og deres venner som holdt seg trygt plantet på jorda, la seg i formasjon over kameraet etter seremonihoppingen i dag.
NEDSLAG: Howard Greenberg (79) vinker til kameraet etter landingen. For 60 år siden ble han ikke tatt i mot like hjertelig.
LUFTIG: Tom Morrison (80) i luftig svev. Sammen med seks av sine veteranvenner gjentok han i dag hoppet over Normandi, som brakte dem inn i den Andre Verdenskrig for 60 år siden.