Hoppet på løpsk syre-tog

En kaldblodig mann avverget katastrofen: Han hoppet på et førerløst godstog som ved egen maskin kjørte i over 70 kilometer i timen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske jernbanemannen bordet det førerløse toget og fikk satt på bremsene. Før den tid hadde toget rullet i 106 kilometer uten fører.

Hendelsesforløpet er som skapt for en actionfilm: Toget begynte å gå for egen maskin etter at det hadde stanset på en skiftestasjon ved Stanley, nordvest i delstaten Ohio. Etter kort tid fikk det egenrådige godstoget en marsjfart på over 70 kilometer i timen.

Snarrådige jernbanefolk sendte av gårde et lokomotiv, som greide å koble seg til dem bakre enden av det løpske toget. Dermed kunne toget bremses ned nok til at lokfører Jon Hosfield kunne hoppe om bord på lokomotivet og komme seg inn i førerhuset.

Hjerteinfarkt

Det er fremdeles uklart hva som skjedde med den opprinnelige lokomotivføreren som kjørte toget. Ifølge ubekreftede meldinger, lå mannen bevisstløs i førerhuset etter at han var rammet av et hjerteinfarkt.

Jernbaneselskapet CSX' talskvinne Elizabeth Gabrynowicz sier selskapet på ett tidspunkt vurderte å la det løpske toget spore av i et ubebodd område. Hun kan ikke huske noen annen slik nesten-ulykke der et løpsk tog er blitt bordet i fart.

To av togets vogner var lastet med syre.

(Dagbladet.no/NTB/DPA/Reuters)

AVVERGET:</B> Katastrofen ble forhindret da en kaldblodig mann hoppet på dette førerløse toget og klarte å stanse det.