Hoppet sammen i døden

NYKØBING FALSTER (Dagbladet): Da hennes 53-årige danske samboer fikk koldbrann i beinet og mistet livslysten, inngikk den 43 år gamle kvinnen fra Oslo-området en selvmordspakt med ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen orket ikke tanken på å leve med de store smertene. Han avviste tilbudet om å bli operert fordi han fryktet amputasjon. Døden framsto for ham som et bedre alternativ enn et liv med avkuttet bein.

Bundet sammen

Kjæresten erklærte at hun ville følge ham, og de informerte venner og kjente om beslutningen.

En dag i slutten av mars bandt de seg sammen med en solid tørkesnor og hoppet i døden fra den 22 meter høye Storstrømsbrua mellom Sjælland og øya Falster.

Tirsdag kveld ble de to funnet.

Kriminalinspektør Bent Jørgensen karakteriserer saken som en tragisk ulykke.

- Kollektivt selvmord. Politiet har ingen grunn til å tro det ligger noe kriminelt bak dødsfallene, sier han.

De omkomne ble i går obdusert ved Rætsmedisinsk Institut i København. Det ble konstatert skader som er forenlige med fall mot vann fra stor høyde.

De døde var bundet sammen med en snor om halsen og sitt ene bein. Armene var fri.

Overfor Dagbladet beskriver kriminalinspektøren en svært spesiell kjærlighetshistorie mellom to mennesker blant det lavere sosiale sjikt, som valgte å avslutte livet da problemene, smertene og plagene tårnet seg opp og syntes uoverkommelige.

Han avviser blankt spekulasjoner om at de døde noensinne har vært involvert i noen MC-klubber eller andre kriminelt belastede miljøer.

Ikke overraskende

Verken den norske kvinnen eller hennes danske samboer har de siste åra hatt fast arbeid eller bopel. De har i lange perioder bodd i Norge. De siste månedene oppholdt de seg på forskjellige adresser i blant annet Næstved og Nykøbing på Sør-Sjælland.

- Meldingen om parets bortgang kom ikke helt overraskende på de pårørende. De hadde fått indikasjoner om parets selvmordsplaner, men at det muligens ville skje ved at de skulle hoppe over bord fra danskeferja, opplyser kriminalinspektør Jørgensen.