SKAL AVHØRES: Anne Cecilie Hopstock. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
SKAL AVHØRES: Anne Cecilie Hopstock. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Hopstock får status som mistenkt i Skah-saken

Før hun skal avhøres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Anne Cecilie Hopstock får status som mistenkt når Oslo-politiet skal avhøre henne på oppdrag fra marokkanske myndigheter.


Det bekrefter hennes advokat, Marte Svarstad Brodtkorb, overfor VG.

- Min klient har bedt om å bli rettslig avhørt. Hun ønsker at marokkanske myndigheter skal få anledning til å være til stede slik at de kan få høre hennes versjon av saken. Nå kan representanter for myndighetene komme til retten og få med seg hennes forklaring, sier advokaten.

Hopstock og Khalid Skahs to barn ble smuglet ut av Marokko på oppdrag fra moren i fjor sommer. Skah mener barna ble kidnappet, mens Hopstock og barna selv sier de rømte fra farens hus frivillig.

VG skrev i helgen at en av de fire mennene som tok med seg barna ut av Marokko, hadde fått status som mistenkt, men avisen melder i dag at de tok feil og at moren er personen som er mistenkt i saken.

Politiet i Oslo vil ikke si hvilket grunnlag Hopstock er mistenkt på.

Marokkanske myndigheter skal være til stede under avhørene i Oslo. Norske myndigheter avslo å la Norges politiattaché i Marokko, som angivelig var delaktig i aksjonen, bli avhørt. Men etter det VG får opplyst skal de to marinejegerne som handlet på oppdrag fra moren, avhøres.

(NTB)