«Hør etter, jeg er midt i en pressekonferanse. Det er ikke dronningen det er snakk om, heller ikke kronprinsen»

Statsministeren i Nederland gjorde det tydelig at han ikke ønsket å bli avbrutt av at prinsen var blitt skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en pressekonferanse i dag ble den nederlandske statsministeren Mark Rutte spurt om en kommentar om ulykke som har gjort at prins Johan Friso nå ligger livstruende skadd på et sykehus i Østerrike.

- Ikke dronningen - Vi har akkurat fått høre at prins Johan Friso er tatt av et snøskred, sier journalisten.

- Hør etter, jeg er midt i en pressekonferanse. Det er ikke dronningen det er snakk om, heller ikke kronprinsen. Jeg vil ikke gi flere uttalelser, sier statsminister Mark Rutte.

Prins Johan Friso av Nederland ble tatt av et snøskred i Lech i Østerrike i 12-tida i dag. Han er dronning Beatrix' nest eldste sønn, men mistet arveretten til trona da han giftet seg med Mabel i 2003.

Kommenterte Senere på dagen kommenterte han ulykka, han fortalte at han hadde vært i kontakt med prinsens mor, dronning Beatrix.

- Jeg fortalte henne at hele Nederland føler dypt med henne. Vi vet ikke annet enn at de beste leger er hos ham. Jeg har stor tillit til at han får den beste behandling, sier Rutte, ifølge NTB.

Tidligere i dag sa regjeringen i Haag at prinsen svever mellom liv og død.

Den 43 år gamle prinsen sto på ski med tre andre da ulykken inntraff. De fire tok skiheisen til øverste stasjon og valgte en umerket løype, på tross av varsel om fare for skred.