Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hør her, Dørum!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Ahmed Sohbahni er av pakistansk opprinnelse. Han er 21 år, har bodd i landet siden han var 14, har fast jobb, samboer og har aldri vært innblandet i noe kriminelt. Likevel lever han i dekning. Hans forbrytelse er at han angivelig skal ha oppgitt falsk identitet ved ankomsten til Norge, noe han selv benekter. Avdelingsdirektør i Justisdepartmentet Jon Arne Jensen sidestiller i Aftenposten det å gi uriktige opplysninger med en kriminell handling. Men hadde Sohbahni vært mistenkt for noe kriminelt, måtte han ha blitt dømt i en rettssak. Slik utlendingsloven forvaltes, kan han utvises uten lov og dom.
  • Det er forstemmende at en avdelingsdirektør i Justisdepartementet ikke vet hva som er en kriminell handling, og heller ikke hvilke rettigheter en kriminell har. Overraskende er det likevel ikke. Norsk rettspraksis overfor utlendinger preges verken av rettferdighet eller rettsstatstradisjoner. Her har du noe å gripe fatt i, justisminister Odd Einar Dørum.