Hør Hillarys forsøk på nasjonalsangen

Valgkampens første mikrofontabbe er superhit på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hillary Clinton er storfavoritt til å bli demokratenes presidentkandidat i 2008. New York-senatoren og rivalen Barack Obama får i disse dager en oppmerksomhet fra media og støttespillere som stadig blir sammenlignet med popstjernenes tilværelse.

Men den betegnelsen blir trolig værende en metafor for all framtid i Clintons tilfelle.

Da hun i helga var tilstede i den svært viktige delstaten Iowa, der de første primærvalgene finner sted om ett år, hadde noen latt være å koble fra senatorens  da den amerikanske nasjonalsangen ble framført.

Hillary var på ingen måte tiltenkt noen solist-rolle, men lyden fra seansen har selvfølgelig lekket ut på nettet, blant annet på YouTube:

Sammenlignet med tidligere mikrofontabber i amerikansk politikk, er neppe avsløringen av en skral sangstemme det verste som kunne ha rammet presidentkandidaten, hun kunne tross alt teksten. Men videoklippet med Hillarys sang har på kort tid blitt sett mange hundre tusen ganger på nettet.

I SITT ESS: Hillary Rodham Clinton har fått god medieomtale under helgas besøk i Iowa, men vinner ingen pris for en ufrivillig offentlige framførelsen av nasjonalsangen.
I SITT ESS: Hillary Rodham Clinton har fått god medieomtale under helgas besøk i Iowa, men vinner ingen pris for en ufrivillig offentlige framførelsen av nasjonalsangen. Vis mer