Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hør klima-rappen!

Se flere bidrag i ungdomskonkurransen The Fight og bli med selv.

 Klima-bidraget til de fem Kristiansandselevene kan du høre på Youtube. Faksimile: YouTube.com
Klima-bidraget til de fem Kristiansandselevene kan du høre på Youtube. Faksimile: YouTube.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): The Fight, klimakonkurransen for ungdom har pågått i 12 dager. Bidragene strømmer inn hver dag. Til nå har grupper og enkeltpersoner registrert seg med prosjekter. I skrivende stund er 1100 tilhengere av ulike The Fight-prosjekter.

Musikkvideo
Gruppa Noroff har laget en egen rapp med musikkvideo, som de også har lagt ut på YouTube. «Bli med i vår kamp, vi trenger at du slåss, at du rydder opp med oss», synger gruppa, som består av Espen, Mathias, Marius, Julie og Ola. De går på mediegymnaset Noroff i Kristiansand.

Ved Leksvik videregående i Nord-Trøndelag er elevene mer teknologi-orienterte. Gruppene RVS og Fremtidsenergi er hemmelighetsfulle, men røper at de jobber med noe stort innen solenergi fra ørkenen. Gruppa Cama vil heller ikke si hva de har klekket ut for noe, men forteller at det er noe som alle, både store og små, kan benytte seg av.

Langt fra alle har levert sitt bidrag enda, men blogger ivrig mens de jobber. Er du mellom 16 og 18 år, har du fortsatt mulighet til å bli med i konkurransen.

The Fight handler om klimautfordringen. Du kan bidra i kampen mot fossil energi ved å peke på konkrete oppgaver og utfordringer, og gjerne ved å finne nye løsninger. Du kan fotografere, skrive, lage film eller musikk, tegne, finne opp noe eller gjøre et prosjekt der du bor.

Underveis i prosjektet kan du blogge og samle tilhengere. The Fight Team har foreløpig den største tilhengerskaren, med 349. Du kan også dele prosjektet ditt på Facebook, noe mange har gjort.

Vinn en reise
Inntil ti vinnere får en studietur i California. I tillegg vil én gruppe få besøke FNs klimatoppmøte i København i desember.

Juryen består av astrofysiker og forfatter Erik Newth, miljøvernminister Erik Solheim, språkforsker Helene Uri, gitarist i Turboneger og musikkprodusent Knut Schreiner og leder i Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum, filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen og kommunikasjonsdirektør i Energibedriftenes Landsforening, Kristian Pladsen. Siste frist for innlevering er 19. oktober.

Konkurransen er et samarbeid mellom Dagbladet, Miljøverndepartementets Klimaløftet, Grønn Boks og Natur og Ungdom.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media