Hør Monica betro seg

Monica Lewinskys betroelser om sitt forhold til president Clinton er nå offentliggjort. Hele 22 timers opptak blir lagt ut på Internett, vist på TV - og kjørt på radio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var justiskomiteen i Representanthuset som lot offentligheten få tilgang til det 22 timers lange opptaket med telefonsamtaler mellom Lewinsky og hennes tidligere venninne Linda Tripp, som Monica betrodde seg til.

Frigivelsen av lydbåndopptakene ble forsinket av et møysommelig arbeid med å slette ord og avsnitt som komiteen ikke ville ha offentliggjort, bemerkninger som var irrelevante, som kunne krenke privatlivets fred, eller altfor detaljerte beskrivelser av seksuelle handlinger.

Disse lydbåndopptakene ga støtet til etterforskningen av presidentens utenomekteskapelige eventyr, og senere til en rapport til Kongressen som kan gi grunnlag for å stille Clinton for riksrett.

Opptakene ble gjort i all hemmelighet. Linda Tripp er nå selv under etterforskning, mistenkt for å ha brutt en lov om at opptak av telefonsamtaler krever samtykke fra alle som deltar i samtalen.

(NTB-AFP-Reuters)