Hør spørsmålene Tjen Folket-lederen ikke vil svare på

Hør debatten mellom Tjen Folkets talsmann og Dagbladets nyhetsredaktør her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I en serie artikler har Dagbladet satt søkelyset på kommunistgruppen Tjen Folkets posisjon i SOS Rasisme rasisme, som oppgir å ha 40 000 medlemmer og anklages og granskes av en rekke institusjoner for medlemsrot og pengebruk i strid med regelverk for støtte.

Etter Tjen Folket-leder Henrik Ormåsens kronikk med anklager om at Dagbladet driver et korstog mot kommunister ble Ormåsen og to av Dagbladets redaktører invitert i debatter i Dagsnytt 18:00 på Nrk og på Norgesmagasinet i Radio Norge.

I videofeltet øverst i denne saken kan du klikke for å høre debatten fra Radio Norge.

- Det er ganske tydelig, hvis man leser alle sidene Dagbladet har skrevet side opp og side ned om oss, at de her skal renske ut kommunister fra ledende possisjoner i samfunnet.

Ormåsen er i dag ansatt i SOS Rasisme og har tidligere hatt en rekke tillitsverv i organisasjonen.

- Vi var interessert i å se nærmere på hvem som leder organisasjonen. Vi driver ingen jakt på kommunister, men koblingen mellom SOS Rasisme og en lukket gruppe som kaller seg Tjen Folket og som er skjult for innsyn fra offentligheten. Tjen Folket har tatt mange lederposisjoner i en organisasjon som er under gransking for sin pengebruk, sier Øverbye.

KRITISERER DAGBLADET: Lederen av det hemmelige partiet Tjen-folket, Henrik Ormåsen (36). Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
KRITISERER DAGBLADET: Lederen av det hemmelige partiet Tjen-folket, Henrik Ormåsen (36). Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer

- LukketOrmåsen mener Dagbladets dekning er skjev.

- Dere prøver å få oss til å fremstå som en liten sekterisk gruppe som er tilhengere av vold, det er helt feil, sier Ormåsen, som overfor Dagbladet har understreket at vold er et nødvendig virkemiddel for å gjennomføre en revolusjon.

- Er Tjen Folket lukket, spør Øverbye under radiodebatten.

- Alle kommunistiske organisasjoner er lukkede, fordi vi blir forfulgt og utsatt for overvåkning. Det er ikke lenge siden Lund-kommisjonen viste dette, sier Ormåsen.

Ormåsen mener at han er feilsitert av mediene etter å ha blitt intervjuet om saken.

Vil ikke svare - Kan du svare på om Tjen Folket har egne kallenavn på SOS Rasisme, spør Øverbye.

VIL HA SVAR: Nyhetsredaktør i Dagbladet, Morten Øverbye. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet
VIL HA SVAR: Nyhetsredaktør i Dagbladet, Morten Øverbye. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet Vis mer

- Jeg vil ikke snakke, altså vi har et prinsipp i Tjen Folket om at vi ikke snakker om organisasjon, vi snakker om politikken vår, sier Ormåsen i debatten.

- Omtaler dere SOS Rasisme som honningkrukka internt i Tjen Folket, spør Øverbye.

- Du kan spørre meg om Jens Stoltenberg er medlem og jeg kommer verken til å bekrefte eller avkrefte, sier Ormåsen.

Øverbye understreket at Dagbladet har avslørt skjulte maktstrukturer tidligere, som under Godlia-møtet i 1995, da avisa avslørte at daværende stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm deltok på en samling av flere høyreekstreme organisasjoner på Godlia kino.