Hør Tele-Tormod angripe NRK-journalist

I formiddag gikk Telenor-sjef Tormod Hermansen til angrep mot den unge NRK-journalisten Peter Svaar. Hermansen trodde Svaar var en tigger som ville true penger av ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske avisa Expressen har digitalisert NRK-opptaket og lagt det ut til stor forlystelse for sine lesere. På opptaket kan du høre en ilsint Hermansen rope: «Nå skal du hjelpe meg få juling». I tillegg hører du en fortumlet NRK-journalist som ikke helt skjønner hva som treffer ham.

På en pressekonferanse i Oslo i ettermiddag, sa Hermansen at han følte seg truet.

- Det var som et overfall. En ung mann tok tak i meg, han klenget og forstyrret. Jeg ble engstelig, og siden han var en ung mann og jeg er eldre, følte jeg at jeg måtte fortelle i klartekst at han måtte holde seg unna, sier Hermansen.

- Det var dumt at jeg gjorde det på den måten. Men hvis jeg får en unnskyldning fra ham, og han vil ha en unnskyldning fra meg, skal han få det.

Da Svaar prøvde å stille Hermansen noen spørsmål, var Hermansen midt i en, i følge ham selv, meget viktig telefonsamtale. Likevel avbrøt NRK-reporteren med å ta tak i skulderen til Telenor-sjefen, for å stille ham spørsmål om konflikten mellom de norske og svenske styremedlemmene.

Det skulle NRK-reporten ikke ha gjort. Hermansen dyttet reporteren vekk, og ga ham et spark bak. Etter episoden ga Hermansen et intervju til NRK Dagnytt:

- Journalister må jo oppføre seg som folk, sa Hermansen.

Han sa videre at reporteren verken presenterte seg selv, at han gikk kledd slik at det var umulig å skjønne at han var journalist, og at han selv følte seg truet i det reporteren stakk mikrofonen opp i ansiktet på ham.

- Jeg kommer aldri til å ha noe med den NRK-gutten igjen, sa telesjefen til NRK.

Er det slik at du nå ikke takler mediapresset? var et av spørsmålene Hermansen fikk fra Dagsnytt etter hendelsen.

- Hva er det du sier? sa en tydelig opprørt Hermansen, som følte seg svært urettferdig behandlet.

Opptaket av episoden ligger under «relaterte saker», lenger ned på siden.

I SLAGET: Tormod Hermansen følte seg truet da NRK-journalisten stakk mikrofonen opp i ansiktet hans.