Hordene kommer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjære leser, dette er en historie fra virkeligheten, fra Frogner på Oslos beste vestkant. Den handler om trikken. Ruter, tidligere Oslo Sporveier, har foreslått å flytte 19-trikken (Briskebytrikken) et par kvartal, fra den folketomme Inkognitogaten til Skovveien som er blitt Oslos fremste shoppinggate for velsituerte og velpleide kvinner. I denne eksklusive shoppingenklaven fyller fruene sine stive shoppingbager med raffe aftenkjoler, siste nytt i designersko, vesker og undertøy samt sesongens accessoirer.

Men tror du butikkinnehaverne i Skovveien vil ha flere kunder? OG trikk som kunne frakte kundene? Niks. Nye trikketrasé medfører for byggearbeid. Og støy. For ikke å snakke om det fæle støvet. Dessuten, her trengs ikke trikk. Som fungerende leder i Briskeby Vel, Mette Wildhagen så godt formulerer i Lokalavisen Frogner: «De som handler i Skovveien bruker ikke trikk». De har da sin egen Mercedes, Porsche, Jaguar eller i det miste en Audi.

Benedikte Ferner, daglig leder i boutiquen Benedicte Ferner i Skovveien 12, liker slett ikke trikkemaset. Ferner sier de vil ha gaten sin slik den er. Ferner sier også til Lokalavisen Frogner at de frykter kriminalitet hvis trikken kommer til Skovveien. Det er nemlig så lett å hoppe på og av en trikk!

Stakkars Ferner ser for seg horder av uhøflige kriminelle fra østkanten og Oslos underverden som kaster seg på 19-trikken med kurs mot Skovveien for å rane vergeløse luksusdamer. Lommetyvene vil grafse i fruenes vesker. Biltyvene vil stikke av med Porschen. Før frognerfruene vet ordet av det, er både A- og B-gjengen på vei vestover. Også de afrikanske hasjselgerne kommer til å trikke fra Akerselva til Skovveien. Benedikte Ferner kjemper en heroisk kamp for å beskytte sin verden.

Denne ufyselige boka «Frognerfitter» har allerede gjort nok skade på nabolaget. Konene til hvitsnippforbryterne tar da for Guds skyld ikke trikken. Hold på Gucciveskene, fruer.