Hore- kunder går fri

I august 2001 ble det straffbart å kjøpe sex av ungdom under 18 år. Etter tre år er ingen horekunder dømt for å ha kjøpt sex i denne aldersgruppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette framgår av en undersøkelse ei arbeidsgruppe nedsatt av justisminister Odd Einar Dørum har foretatt.

Høyesterettsadvokat Tor-Erling Staff sier til Dagbladet at det er like greit å avskaffe hele paragrafen, siden verken politi, horekunde eller prostituert er interessert i å håndheve paragrafen.

-  De som har ivret for dette spesielle vernet for ungdom i aldersgruppa 16- 18 år, har fått svar som fortjent, sier Staff.

Henlagt

Undersøkelsen går fra 18. august 2001 til 29. juni 2004. I det aktuelle tidsrommet hadde det kommet fire anmeldelser mot menn, som skulle ha kjøpt sex av ungdom i aldersgruppa 16- 18 år. To av anmeldelsene var knyttet til gateprostitusjon. Begge ble henlagt.

I det materialet arbeidsgruppa har gjennomgått, foreligger det ikke opplysninger om at politiet på eget initiativ har foretatt spaning mot f.eks. prostitusjonsmiljøet for å avdekke kjøp av seksuelle tjenester.

-  Vi har ikke funnet at Justisdepartementet, Riksadvokaten eller Politidirektoratet har gitt retningslinjer for håndheving av den aktuelle paragrafen, verken relatert til forebygging eller straffeforfølgning, skriver gruppa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer