Horehøyre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TIDSÅNDEN: Nina Witoszek kommer med noen morsomme betraktninger om noen samtidsdebattanter, som hun klassifiserer i termer som Horevenstre, Pampersgenerasjonen, Tvisyntvenstre og Barnerumper.

Dette er en øvelse som godt kan videreutvikles. La oss gjøre som henne, slutte å snakke sak, og i stedet konsentrere oss om parodiske posisjoner, infantile karakteristikker og konspiratoriske strategier. Witoszeks egen posisjon inngår jo i tidens mest interessante og populære bølge. La oss i hennes ånd kalle den «Horehøyre».

Horehøyre kan defineres som folk som (ut)definerer motstandere og deres argumenter som politisk korrekte for selv å framstå som modige og i opposisjon.

Horehøyre appellerer til nordmenns selvgodhet. I motsetning til Horevenstre som kritiserer eget samfunn, går de til angrep på en ytre fiender. Der Horevenstre omfavner Blekkulf og Benjamin Hermansens minne, steiner Horehøyre en hijab.

Horehøyres skremselsstrategi er den indre femtekollonne, som spiller på en lang tradisjon i Norge, enten det er snakk om jøder, kommunister, tatere, sigøynere eller muslimer. Mantra er at vi må stå opp og forsvare våre verdier før det er for sent. Slik framstår de som modige kjempere på barrikader, mens de i praksis er et kavaleri fra La Mancha som skaffer seg et stabilt faktureringsgrunnlag på dissidentillusjonen. De klarer likevel å beholde den effektive offerposisjonen, som om Hege Storhaug, Herman Willis, Frank Rossavik, Jon Hustad eller Halgrim Berg ble nektet spalteplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer