Horehus ga penger til eldresenter

En annerledes julehistorie om nestekjærlighet fra Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De prostituerte på horehuset "Salon Patrice" i Dachau i Tyskland reagerte da kommunen kuttet i de gamles sosialstønad. De gikk til aksjon og samlet inn nesten 5.000 kroner, skriver Aftenposten.no.

Foranledningen var at kommunen fratok de 23 beboerne ved et eldresenter julepengene på 30 euro, eller cirka 240 kroner. Med dette kuttet sparte kommunen 5.500 kroner.

Den knallharde spareplanen ble omtalt i lokalavisen i slutten av november, ifølge magasinet Spiegel . Blant de som leste om saken, var eieren av horehuset "Salon Patrice".

Ble sjokkert

- Det sjokkerte meg. Jeg mistet faren min i fjor og kan forestille meg hvor ille det er å stå uten penger når man er gammel, sier den anonyme kilden til Spiegel.

Den handlekraftige kvinnen gikk umiddelbart til aksjon: På horehusets hjemmeside ble både ansatte og kunder bedt om å gi penger til de gamle. I løpet av kort tid hadde hun samlet inn 575 euro, eller 4.600 kroner, som hun ga til aldershjemmet.

De gamle tok frydefullt imot pengegaven og i tillegg til julepengene, fikk de også hjemmebakst og vin, skriver Spiegel.

Velsignet av Indremisjonen

Eldrehjemmet drives av Indremisjonsforeningen, og før pengene ble tatt imot, hadde lederen av aldershjemmet forsikret seg om at det var i orden, tatt i betraktning at pengene ble samlet inn på en litt spesiell måte.

Den kvinnelige innehaveren av horehuset har på sin side fått mer medieomtale enn hun kunne tenkt seg.

- Jeg ville ikke gjøre dette så offentlig, sier hun. Kvinnen håper likevel at det hun har gjort kan være til inspirasjon for andre.

- Kanskje vil andre gjøre liknende tiltak for sine gamle når kommunene kutter i pengene til dem som har minst.