Horekunde anket voldtektsdom

En prostituert (31) møter i dag i retten som voldtektsoffer for tredje gang på et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunden var på rømmen fra en sikringsanstalt da han, ifølge kvinnen, voldtok henne på en varmerist ved Akershus festning. Statsadvokaten har ikke anket frifinnelsen. I tillegg til voldtektssakene er det avsagt ytterligere to volds- og trusseldommer, hvor kvinnen har vært fornærmet. Begge gjelder hennes prostitusjonsvirksomhet.

Gift horekunde

I dag må kvinnen, som er veteran på horestrøket i Oslo, forklare seg om en påstått voldtekt i en container på Revierkaia. En gift mann (31) er tiltalt for å ha voldtatt henne uten kondom.

31-åringen, som fikk to og et halvt års fengsel i Oslo tingrett i mars, har anket. 31-åringen ble løslatt etter dommen. Det er avsatt fire dager til saken i lagmannsretten.

Den prostituertes forklaring er en endeløs historie om vold og fornedrelse i et knallhardt miljø på strøket rundt Bankplassen. Hun skal ha begynt med narkotika i 12-årsalderen, og har delvis livnært seg som hore i rundt ti år.

- Jeg har brukt heroin fra jeg var 18- 19 år, og bruker også Rohypnol og en del alkohol, forklarer hun til kriminalpolitiet.

Voldtatt i trailer

Rettssaken som starter i dag går tilbake til i fjor sommer. Hun forteller at 31-åringen brukte det hun oppfatter som grov vold, for å voldta henne i en trailerhenger.

Hun anmeldte saken med en gang. Voldtektsmottaket på Oslo legevakt skriver: «Ni skader på kroppen, hvorav tre er lokalisert til kjønnsorganene. De seks andre skadene er forenlig med stump vold, mens tre er forenlig med bitt. Skadene stemmer godt overens med kvinnens forklaringer om det påståtte overgrepet.»

Kvinnen forteller at hun ble oppsøkt av 31-åringen ved Bankplassen og at de ble enige om 600 kroner for en liggetur. Det var hennes faste pris. Kvinnen foreslo hengeren.

«Frivillig samleie»

- Jeg ventet at han skulle betale på forskudd. Da han ikke gjorde det, skjønte jeg at noe var galt, forklarer kvinnen.

Ifølge politiforklaringen forsøkte hun å komme seg ut, men ble slått i gulvet. «Jeg skal knulle deg, og jeg skal drepe deg,» skal 31-åringen ha sagt, før han dro av henne bukser og truse. Hun sier at hun kjempet imot og forsøkte å flykte, men ble holdt tilbake.

Horekunden hevder at samleiet var frivillig, men at han ble anmeldt fordi han bare kunne betale 190 kroner og noe røyk etter samleiet. Han nekter all voldsbruk.

Ny voldtektssak

Den andre voldtektssaken kom ikke opp i retten før i juni i år til tross for at tiltalte (33) var underlagt sikring i fengsel etter at han ble arrestert, siktet for voldtekten. Kvinnen forklarer at de brukte hasj før det påståtte overgrepet skjedde ved festningen, og at det kort tid etter røykingen«klikket» for den sikringsdømte.

- Han rev av meg en sko, bukse og truse. Jeg sa flere ganger at jeg ville ha pengene først, før det ble samleie, men han hørte ikke etter. Han tok meg, jeg skrek og gjorde motstand, mens han slo meg flere ganger i ansiktet.

1500 for liggetur

- 33-åringen brukte heller ikke kondom. Det forlanger jeg alltid av kundene, forklarer kvinnen. På den tida tok hun 1000- 1500 kroner for en liggetur. Samleiet ble avbrutt ved at det kom en mann forbi.

Kvinnen oppsøkte Legevakta sammen med en miljøarbeider, og saken ble anmeldt. Ifølge legerapporten hadde hun hudavskrapninger på baken og punktblødninger som er forenlig med sexovergrep.

Horekunden sier at samleiet var frivillig: - Jeg sa at jeg hadde 300 kroner, sier han.

Han skal ha løpt da de ble overrasket av en mann. 33-åringen ble neste morgen arrestert. I frifinnelsen heter det at det springende punktet, i mangel på tekniske bevis, er forklaringene til de to.

«Vi må legge til grunn at samleiet fra kvinnens side var frivillig i utgangspunktet, og at vegringen oppsto da kunden ikke kunne betale. Det foreligger en sannsynlighetsovervekt for at kvinnen har fortalt sannheten. Men det er langt fra tilstrekkelig for at 33-åringen skal kjennes skyldig,» konkluderer retten.

FARLIG STRØK: I dette strøket, rundt Bankplassen, sentralt i Oslo, pågår det prostitusjon døgnet rundt. Mange av de prostituerte blir utsatt for alvorlige overgrep av sine kunder.