Horekunder i teknisk kontroll

Politiet vil stoppe horekundetrafikken i Oslos travleste horestrøk med teknisk bilkontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontroll av samtlige biler i Kvadraturen ved Akershus festning, er et av tiltakene for å fjerne trafikken av horekunder fra gatene ved Akershus festning. Å bli vinket inn til teknisk kontroll kan være ubehagelig nok. Med en prostituert som passasjer kan dette bli meget pinlig, håper politiet ved Sentrum politistasjon i Oslo.

- Hyppige kontroller få slutt på karusellkjøringen i området. Aksjonen er først og fremst rettet mot de som kjører rundt og rundt, sier stasjonssjef Stein Hustad ved Sentrum politistasjon. Han ønsker ikke å kommentere om hovedhensikten er å få slutt på prostitusjonstrafikken i området.

- Men hvis sideeffekten blir at prostitusjonen går ned er det jo bra, sier Hustad.

Fine biler

Resultatene fra kontrollene i høst har gitt lite penger i kassa.

- Vår erfaring er at det er ikke spesielt råtne biler som kjører rundt i strøket. Tvert i mot, sier Hustad. Kontrollene er skjedd innenfor det ordinære budsjettet, og Hustad ønsker å prioritere dette arbeidet også etter nyttår.

- Vi vil følge med denne trafikken en tid framover.

Ingen effekt

Leder ved PRO-senteret som er de prostituertes kompetanseorganisasjon, Liv Jessen, har ikke registrert mindre trafikk tross kontrollene. Hun tror at om hensikten er å redusere prostitusjonstrafikken er hensikten kortvarig.

- Vi er så vant med at politiet vil lage uro i et allerede urolig miljø.Jeg stiller meg spørrende til hva politiet tror de kan oppnå med dette, sier hun og mener at uroen politiet kan skape blir kortvarig.