Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Horekunder kan bli straffet

16-åring i trøndersk prostitusjonsmiljø kan felle horekunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ei 16 år gammel jente fra Øst-Europa skal ha blitt satt til prostitusjon i Trondheim. Horekundene kan bli straffet for å ha kjøpt sex av en person under 18 år.

- Gjennom etterforskningen er det kommet fram opplysninger om at ei jente på 16 år fra Øst-Europa skal ha vært i Trondheim. Vi mener at hun var her som prostituert, sier etterforskningsleder John Anders Øien i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Kunder kan bli straffet

Mens det i utgangspunktet ikke er ulovlig å kjøpe sex, er lavalderen for prostitusjon satt til 18 år.

Den som kjøper sex fra en person under 18 år kan ifølge straffelovens paragraf 203 straffes med bøter eller fengsel i inntil to år. Villfarelse med hensyn til alder utelukker ikke straffskyld, og dermed kan trønderske menn som har betalt for å ha sex med den unge jenta bli straffet.

Jentas unge alder kan også føre til at bakmennene, dersom de dømmes for menneskehandel, får inntil ti års fengsel. Sexhandelen skal blant annet ha skjedd i to blokkleiligheter i Trondheim.

Må bevise trafficking

Dersom politiet klarer å bevise at den 16 år gamle jenta ble utsatt for trafficking, er det ifølge Nye Kripos første gang at så unge jenter er utsatt for trafficking til Norge.

- Det er veldig sjeldent at så unge jenter er involvert, og jeg kan ikke komme på andre saker med så unge mennesker. Alderen gjør selvsagt saken enda mer alvorlig, sier politioverbetjent Geir Svae i Nye Kripos til Adresseavisen.

To menn sitter fortsatt varetektsfengslet, siktet for hallikvirksomhet. Den ene er en norsk statsborger (42) fra Trondheim, mens den andre er en 26 år gammel estlender.

Rettssaken mot de halliksiktede mennene er berammet til å starte i Trondheim tingrett 8. mars. Statsadvokat Kaia Strandjord skal være aktor.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media