Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Horekunder risikerer fengsel i Sverige

På fredag blir Sverige blir det første landet i verden der horekunder kan komme i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en ny lov som ble vedtatt i juli i år, kan kjøp av seksuelle tjenester straffes med inntil seks måneders fengsel. Loven vil gjelde over alt. Menn som forsøker å kjøpe seksuelle tjenester risikerer å bli arrestert, uansett om det skjer på gata eller på massasjeinstitutter eller i private klubber.

Loven er et forsøk på å komme etterspørselen til livs, og samtidig begrense den seksuelle volden mot kvinner. Mange frykter imidlertid at den nye loven vil tvinge sex-trafikken under jorda. I så fall vil virksomheten bli mer risikabel for de prostituerte som i dag opererer mer eller mindre åpent i visse distrikter med den beskyttelse det gir.

Prostitusjon vil imidlertid også i framtida fortsatt være teknisk sett lovlig i Sverige. Tallet på horekunder antas å ligge mellom 125 000 og 200 000, som hvert år bruker flere hundre millioner kroner på kjøp av seksuelle tjenester.

Video-bevis

Politiet i Stockholm har alt gjort det klart at de vil ta i bruk videokamera for å overvåke hovedstadens horestrøk. Selv det å saktne på farten for å snakke med en prostituert vil kunne bli brukt som bevis i en eventuelle rettssak.

Det blir verre å bevise at kjøp av sex faktisk finner sted, ettersom en i såfall bokstavelig talt vil måtte ta forbryterne med buksene nede. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling