Horekunder risikerer fengsel i Sverige

På fredag blir Sverige blir det første landet i verden der horekunder kan komme i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge en ny lov som ble vedtatt i juli i år, kan kjøp av seksuelle tjenester straffes med inntil seks måneders fengsel. Loven vil gjelde over alt. Menn som forsøker å kjøpe seksuelle tjenester risikerer å bli arrestert, uansett om det skjer på gata eller på massasjeinstitutter eller i private klubber.

Loven er et forsøk på å komme etterspørselen til livs, og samtidig begrense den seksuelle volden mot kvinner. Mange frykter imidlertid at den nye loven vil tvinge sex-trafikken under jorda. I så fall vil virksomheten bli mer risikabel for de prostituerte som i dag opererer mer eller mindre åpent i visse distrikter med den beskyttelse det gir.

Prostitusjon vil imidlertid også i framtida fortsatt være teknisk sett lovlig i Sverige. Tallet på horekunder antas å ligge mellom 125 000 og 200 000, som hvert år bruker flere hundre millioner kroner på kjøp av seksuelle tjenester.

Video-bevis

Politiet i Stockholm har alt gjort det klart at de vil ta i bruk videokamera for å overvåke hovedstadens horestrøk. Selv det å saktne på farten for å snakke med en prostituert vil kunne bli brukt som bevis i en eventuelle rettssak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer