ULOVLIG: Kjøp av sex er ikke lov i Norge, men det er tilsynelatende ikke alle som har fått med seg lovendringen som trådte i kraft i 2009.  Illustrasjonsfoto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ULOVLIG: Kjøp av sex er ikke lov i Norge, men det er tilsynelatende ikke alle som har fått med seg lovendringen som trådte i kraft i 2009. Illustrasjonsfoto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Horekunder vil ha pengene igjen - klager til politiet

Det er ikke alle som har fått med seg at sex-kjøp er forbudt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Nordlys): Det var politimester Ole Bredrup Sæverud som kom med den oppsiktsvekkende nyheten da Troms politidistrikt mandag ettermiddag offentliggjorde kriminalstatistikken for 2012.

Her ble det i fjor anmeldt elleve saker som omfattet kjøp av seksuelle tjenester - en økning fra åtte og fem saker i henholdsvis 2010 og 2011, skriver Nordlys.

Får forelegg Enkelte av disse sakene er sågar opprettet etter at sexkjøperen selv har tatt kontakt med politiet for å klage på kjøpet de har gjort.

De har simpelthen ønsket pengene tilbake fordi de ikke har fått det de mener å ha betalt for.

- Det har skjedd at menn i løpet av de siste åra har kjøpt tjenester hos prostituerte, men så har de ikke har vært fornøyd og kontaktet politiet for å pengene sine tilbake, sier Sæverud til Nordlys.

- Da har det endt med at de heller har fått forelegg for kjøp av seksuelle tjenester, sier politimesteren, og understreker at slike tilfeller tilhører sjeldenhetene.

Forbudt siden 2009 Det var 1. januar 2009 at forbudet mot kjøp av sex trådte i kraft i Norge.

Siden da har Troms politidistrikt til sammen hatt 32 saker som omfatter sex-kjøp, ifølge Nordlys.

Men det er tilsynelatende ikke alle som har fått med seg lovendringen.