-  Horemamma avslørt i banken

Da kvinnen kom til banken med flere hundre tusen kroner i bæreposer, gikk alarmen i Økokrim. Nå er hun og kjæresten tiltalt for å ha tjent millioner på sexformidling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrim mener den 45 år gamle kvinnen med hjelp fra kjæresten (40) styrte et luksusbordell i Oslo, og at driften ga dem en eventyrlig profitt. I en av kvinnens leiligheter skal politiet ha funnet regnskaper som tyder på at paret tjente 3,2 millioner kroner på sexsalg i løpet av 2001.

Egen SM-etasje

Huset som ble brukt som bordell ligger på Kampen, en av de mest attraktive bydelene på Oslos østkant. Bordellet skal ha hatt en egen etasje for sadomasochisme. Det fantes også en sykehusseng der kundene kunne spille pasienter og de prostituerte sykepleiere. Kvinnene skal ha kommet fra en rekke land, blant andre Norge, Finland og Italia.

-  Vi mener å kunne bevise at den tiltalte kvinnen har organisert prostitusjonsvirksomheten i lokalene og tjent et stort beløp på dette i 2001. Vi mener også å kunne bevise at den tiltalte mannen har medvirket til dette, sier politiadvokat Birger Tennøe i Økokrim.

Det tiltalte paret fikk politiet på nakken etter flere mistenkelige bankbesøk på seinvinteren 2002.

Penger i plastpose

Overvåkingsbilder fra banken viser at kvinnen kom med flere hundre tusen i plastposer for å gjøre opp for en leilighet. Mannen skal også ha oppsøkt banken med et stort beløp, og hele kjøpesummen på en drøy million ble betalt kontant.

Banken sendte rutinemessig en hvitvaskingsmelding til Økokrim, som begynte å undersøke hvor paret hadde fått pengene fra. I november samme år gikk Økokrim til retten for å kunne ransake flere leiligheter som kvinnen disponerte. Der fant de håndskrevne regnskaper som skal dokumentere utstrakt prostitusjonsvirksomhet i huset som kvinnen leide.

-  Byens største

Politiet skal også ha funnet detaljerte prislister over tjenestene.

Leien for huset skal ha vært 25 - 30 000 kroner i måneden.

Naboer som Dagbladet har pratet med i det familievennlige strøket, registrerte stor aktivitet.

-  Jeg så mye folk som gikk inn og ut, og det ble etter hvert allment kjent at det var et bordell det var snakk om. Jeg fikk det også bekreftet da en taxisjåfør som skulle kjøre meg hjem, fortalte at det var byens største luksusbordell, sier en mann i naboblokka.

En annen mann som også bor like overfor det tidligere bordellet merket seg at det kom og gikk mennesker både seint og tidlig.

-  Aldri noe bråk

-  Folk kom og gikk i det stille, og det var aldri noe bråk der. Men det var aldri tvil om at det var et horehus, sier han. Bordelldriften skal ha opphørt i 2002. I dag leier Oslo kommune huset.

Den tiltalte kvinnen, som opprinnelig er fra Nord-Norge, har erkjent at hun selv solgte sex i lokalene. Hun har forklart at det også var andre kvinner som prostituerte seg i huset, men benekter at hun har organisert virksomheten eller fått andeler av de andre.

Kvinnens forsvarer, Tor Kjærvik, ønsker ikke å kommentere tiltalen før han har satt seg inn i saksdokumentene. Den medtiltalte 40-åringen nekter straffskyld.

-  Jeg vil ikke kommentere dette før jeg har fått snakket med min klient, opplyser Tore Eriksen, som forsvarer mannen.

-  Brukte opp pengene

Politiet har i tillegg til regnskapene også vitnemålet fra en tidligere medarbeider på bordellet.

Leiligheten som paret betalte kontant, ble videresolgt i juni 2002. I november ble kvinnen og mannen pågrepet og avhørt i forbindelse med ransakingen.

Kvinnen skal da ha hevdet at hun hadde brukt opp alle pengene fra boligsalget.

Økokrim har etter det Dagbladet erfarer ikke registrert noen verdier hos de tiltalte som de har forsøkt å ta beslag i. Saken kommer opp for Oslo tingrett i januar. Strafferammen for hallikvirksomhet er fem års fengsel.

LUKSUSBORDELL: I dette huset på Kampen i Oslo skal en 45 år gammel kvinne ha styrt en rekke luksusprostituerte. Ifølge Økokrim tjente hun og kjæresten over tre millioner kroner på ett år.