Horer drepte mann med heroinsprøyte

To Oslo-kvinner er funnet skyldige i å ha drept en mann fra Hedmark med ei sprøyte med heroin og rohypnol. Kvinnene var på det aktuelle tidspunktet prostituerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Borgarting lagmannsrett er kvinnene på 37 og 35 år dømt til henholdsvis ubetinget fengsel i sju måneder og betinget fengsel i seks måneder for uaktsom drap. Ifølge kvinnene ba mannen sjøl om at de skulle sette sprøyta i armen hans.

Drapssaken startet med at 37-åringen møtte hedemarkingen på strøket. Han ville kjøpe narkotika, og det fikset 37-åringen.

Hedemarkingen fortalte videre at han ikke hadde noe sted å bo, fordi han hadde kommet for seint til siste tog til Hamar.

Betalte 1000 kroner

Ifølge kvinnen avtalte de at mannen skulle få overnatte hjemme hos henne og en venninne i Vøiensvingen i Oslo. Dette mot at han betalte 1000 kroner. Paret tok drosje til leiligheten, hvor 35-åringen hadde betjent en kunde, som nettopp hadde gått.

Ifølge kvinnen ville hedemarkingen at kvinnene skulle sette en sprøyte med heroin og rohypnol i armen hans. Ifølge kvinnene hevdet mannen at han var vant til heroin. Neste morgen våknet de, og fant mannen død i sofaen.

Begge tilsto

Legevakt, og seinere politi, ble varslet. Kvinnene forklarte innledningvis at de tre hadde satt hver sin sprøyte kvelden før, men denne forklaringen endret de etter kort tid. Lagmannsretten har kommet til at kvinnene opptrådte bevisst uaktsomt.

35-åringen har kommet seg ut av stoffmisbruket og prostitusjonen.

Dette har kommet henne til gode i straffeutmålingen. 37-åringen bærer, ifølge retten, fortsatt preg av å være misbruker. Hun møtte bare i retten den første dagen.