Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hører ikke et pip

Dermed er politiaksjonen ved USAs ambassade avblåst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hele området rundt den amerikanske ambassaden i Oslo ble sperret for all ferdsel etter at en mistenkelig pipelyd ble hørt fra en container i nærheten.

Bombegruppe med hunder, brann og ambulanser rykket ut til ambassaden.

- Bombegruppa er nå ankommet. De tar nå på nødvendig utstyr, og er straks nede ved containeren, sa operativ uteleder Arve Røtterud til oppmøtte journalister utenfor den amerikanske ambassaden i kveld.

Verken fotgjengere eller bilister fikk bevege seg i området rundt ambassaden før bombegruppas utsendte fikk sjekket hva som ligger i containeren.

To menn fra bombegruppa begynte å gå gjennom den ved 21-tida i kveld. En halvtime etterpå var ennå ikke kilden til pipelyden funnet, men politiet mener lyden kan komme fra et sted i nærheten av containeren og ikke nødvendigvis fra noe som ligger oppi.

Tre kvarter seinere, ble aksjonen avblåst.

- Vi har ikke funnet kilden til pipingen, men lyden har avtatt og vi anser aksjonen som over, sier operativ uteleder Arve Røtterud.

- Vi vet ikke hva pipingen skyldtes.

- Hvordan kan dere avblåse aksjonen når dere ikke har funnet ut hvor lyden kom fra, spurte Dagbladet.no.

TAS PÅ ALVOR: Politiets bombegruppe, i full utrustning, jobbet lenge med å avklare at det ikke lå noen bombe i containeren. Foto: TORBJØRN GRØNNING
TAS PÅ ALVOR: Politiets bombegruppe, i full utrustning, jobbet lenge med å avklare at det ikke lå noen bombe i containeren. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

- For nå piper det ikke lenger.

Inne i den amerikanske ambassaden var det stort sett bare sikkerhetspersonell. Personene ble ikke evakuert, i samråd med politiet.

Politiet begynte å evakuere boliger rundt, men enkelte måtte holde seg inne siden de ikke kunne komme seg ut uten å passere containeren. Rundt 20 personer ble evakuert fra boligene rundt.

Det var klokka 18.45 at en vakt ved den amerikanske ambassaden observerte to personer ved en container som ligger like ved ambassaden. Like etter skal vaktene ha hørt pipelyder fra containeren, får Dagbladet.no bekreftet på åstedet.

- Vi har bombegruppa, hunder og tilstrekkelig antall mannskap på vei, opplyser operasjonsleder André Kråkenes ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no tidligere i kveld.

Containeren står bare sju meter fra gjerdet til den amerikanske ambassaden. Den tilhører Wang videregående skole.

Informasjonsrådgiver ved den amerikanske ambassaden, Ellen Sporstøl, vet foreløpig ikke mye om hva som nå skjer.

- Før vi vet noe mer, ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere, sa hun tidligere i kveld.

<B>GJENNOMSØKT:</B> Containeren står bare noen få meter fra ambassadebygget, men pipingen skal ha kommet fra et annet sted.
<B>BOMBEHUNDER:</B> Alle forholdsregler ble tatt i kveld.