Ivanka Trump

Hører ikke på pappa

Ivanka Trump tok i bruk munnbind dagen etter at faren og USAs president, Donald Trump, hevdet det var «politisk korrekt».

MUNNBIND: Ivanka Trump og barna brukte munnbind da de ankom Kennedy Space Center. Ektemannen Jared Kushner lot være. Video: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Onsdag passerte antallet dødsofre for coronaviruset i USA 100 000. Det er langt over det registrerte antallet i noe annet land. Totalt er nesten 1,7 millioner amerikanere registrert som smittet.

<strong>MUNNBINDET PÅ:</strong> Presidentens datter Ivanka Trump på vei av Air Force One onsdag, iført munnbind. Foto: Reuters / NTB Scanpix
MUNNBINDET PÅ: Presidentens datter Ivanka Trump på vei av Air Force One onsdag, iført munnbind. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Da Trump-familien samme dag var i Florida for å overvære oppskytingen av Space X Dragon 1, som ble avlyst på grunn av været, var det tydelig at de ikke er helt samstemte om når det er riktig å bruke munnbind for å hindre spredningen av coronaviruset.

UENIGE: President Donald Trump og hans fremste smittevernekspert Anthony Fauci har ikke likt syn på gjenåpning av USA. Video: CNN Vis mer

Forskjellige løsninger

President Trump selv ble ikke sett med munnbind i det hele tatt. Kona Melania ble observert med munnbind inne på flyet Air Force One, men hadde det ikke på seg da ekteparet kom til Kennedy Space Center.

Datteren Ivanka Trump og barna hennes hadde på seg munnbind, mens ektemannen Jared Kushner var uten.

Trump-administrasjonen offisielle retningslinjer anbefaler nå alle amerikanere om å bruke munnbind i situasjoner hvor det er vanskelig med sosial distansering. Men de har samtidig skapt mye forvirring.

Trump selv har nemlig hardnakket nektet å bruke det selv på steder hvor det er påbudt, som en Ford-fabrikk han besøkte i Michigan. Tvert imot har han gjort det til et poeng ikke å bruke munnbind foran fotografer.

- Rart

På en pressekonferanse tirsdag kritiserte Trump også Reuters-journalist Jeff Mason for ikke å ville ta av seg munnbindet.

- Du vil være politisk korrekt, sa presidenten.

Mason spurte samtidig Trump om en tweet hvor han tilsynelatende gjør narr av presidentkandidat Joe Biden for å bruke munnbind utendørs. Presidenten hadde retvitret nemlig en melding fra Fox News-programlederen, Brit Hume, som gjorde narr av at demokratenes antatte presidentkandidat Joe Biden for å bruke munnbind under en seremoni på Memorial Day.

Trump avviser at han hadde kritiserte Biden.

- Jeg syns det var rart at han hadde den på, men det er helt greit. Jeg kritiserte ham ikke i det hele tatt, hvorfor skulle jeg gjøre det? spør Trump retorisk.

<strong>MED OG UTEN:</strong> Mens datteren Ivanka Trump (t.v.) hadde på seg maske, lot pappa Donald Trump (t.h.) det være. Foto: Brendan Smialowski / AFP
MED OG UTEN: Mens datteren Ivanka Trump (t.v.) hadde på seg maske, lot pappa Donald Trump (t.h.) det være. Foto: Brendan Smialowski / AFP Vis mer

- Alltid munnbind

Datteren Ivanka, som også jobber som seniorrådgiver i Det hvite hus sa tidligere i mai til USA Today at hun alltid bruker munnbind når hun er nær faren, og at faren derfor ikke trenger å bruke det.

- Det er ulike prosedyrer for å være sammen med presidenten. Presidenten blir testet daglig, og alle de som er i kontakt med ham, blir testet daglig. Jeg bruker alltid munnbind når jeg er sammen med presidenten, og alle er instruert om å gjøre det, sier Ivanka Trump til avisa.

Biden er imidlertid ikke imponert over Trumps holdning til munnbind.

- Han er en fullstendig idiot Presidenten skal lede, ikke drive med dårskap eller falsk maskulinitet, sier Biden til CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer