Hører lyder i fjellet der Christina er savnet

Noen har hørt lyder i fjellet i området der Christina (15) er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Politiet utvider søket etter Christina Røsvassbukt (15). Jenta har vært savnet siden søndag kveld, da hun forsvant fra besteforeldrenes gård, i Elvran i Stjørdal.

Politiet håper fortsatt å finne jenta i live.

Utvider søket

Nattens regn har stilnet, og det er nå overskyet oppholdsvær i området. Politiet karakteriserer imidlertid leteaksjonen som svært vanskelig og tidkrevende.

- Området er svært uoversiktelig, både fra lufta og på bakken. Rundt 140 stykker er ute og søker gjennom området. Det er veldig ufremkommelig, med stup og veldig mye store kampesteiner, så det tar sin tid, opplyser Jon Berger, operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Klatrere leter

Et Sea King-helikopter søkte i natt med lys og varmekamera, etter en markering fra en hund i går kveld. Søket ga ingen videre resultater.

En gruppe klatrere er dessuten satt i gang med gjennomsøkingen av en ur i området der turgåere har rapportert om lyder. I følge familien fortalte hun at hun ville gå til Vestre Bergtjønna, et vann som ligger cirka 500 meter fra gården.

Svært sky

Christina er vant til å gå stien til tjønna, men hun er ellers dårlig kjent i området. Hun er ikke i spesielt god fysisk form og kan, i følge politiet, oppfattes som noe desorientert.

Ifølge operasjonsleder Berger er 15-åringen svært sky. Møter hun mennesker, er det ikke sikkert hun tar kontakt.

Den savnede Christina Røsvassbukt er 168 centimeter høy, har kraftig kroppsbygning og langt, mørkt hår.

Hun er kledd i svarte joggesko, mørkt skjørt, hvit genser og hadde kanskje med seg ei sid, rød jakke.

SAVNET SIDEN SØNDAG: Christina (15) sa hun skulle gå en kort spasertur søndag kveld. Siden har hun vært savnet. Politi, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Heimevernet leter i dag på spreng etter den savnede jenta. I tillegg til et Sea King-redningshelikopter og hunder, settes det nå også inn en gruppe klatrere i søket etter jenta.