Horer og halliker i russefeiringen

TRONDHEIM (Dagbladet): Den trønderske bygdefesten er ikke hva den en gang var: I går kveld var det «hore- og hallikparty» på Vertshuset Grong i Namdalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrangementet ble avviklet som planlagt, til tross for at den nye festformen har skapt til dels sterke reaksjoner i lokalmiljøet.

Ei toppløs dame pryder festplakaten med følgende invitasjon til russekro: «Kle deg som hore eller hallik og vær med på trekkingen av en premie for beste kostyme på kr 500,-!!!»

- Lugubert

- Det er dette ungdommene liker. Hore og hallik er en vanlig sjargong for meg i forbindelse med russefeiring, sier Mona Dolmen ved Vertshuset Grong til Namdals-Avisa.

Hun får kritikk fra både rektor og varaordfører i bygda, som mener dette er lugubert og langt utenfor den rammen russefeiringen skal foregå innenfor.

Også russepresidenten tar avstand fra måten plakaten er laget på, selv om russen til en viss grad har samarbeidet med vertshuset om opplegget.

- Ganske uskyldig

Til Dagbladet sier Mona Dolmen at hun ikke forstår disse sterke reaksjonene.

- Det er ikke lenge siden vi kjørte stripteaseshow, og da hørt vi ingenting. Hore- og hallikpartyet er ganske uskyldig. Folk har jo klær på seg.

Dolmen hevder å ha fått mange positive reaksjoner fra folk som bare ler av kritikerne. Hun hadde i går ingen betenkeligheter med å gjennomføre festen som planlagt.

- Dette er bare en gimmick. Vi har ulike temafester, og dette er en av dem. Det er tydelig at hore- og halliktemaet trekker folk, og vi vil jo gjerne ha arrangement som trekker folk, sier Mona Dolmen.

kjell-ivar.myhr@dagbladet.no