Hører politiradio på nettet

Alle som har nettilgang kan høre politiets interne samband.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt du trenger for å høre på politiradioen er netttilgang og høytalere på datamaskinen.

Det er ikke kjent hvem som står bak nettsida. Her kan du høre sambandet til politiet i Bergen, Trondheim, Oslo og i Hamar.

Nettsida er registrert på en privatperson bosatt i Oslo sentrum, melder Bergensavisen. Den har navnet «Radio Illegal». De som står bak nettsida skriver at politiet selv har ansvaret for å gjøre sendingene utilgjengelige for vanlige folk, og at de gjør dette som en bevisstgjøring for at politiet skal sikre sambandet.

- Uheldig

Gjennom et EU-vedtak fra 200 ble det ikke lenger ulovlig å lytte på politiradio, men om det er lov å legge politiradio ut på nettet er ikke politidirektør Ingelin Killengren sikker på.

- Dette er vi selfølgelig lite glade for, sier politidirektør Ingelin Killengren til NRK.

Hun har tatt saken opp med Justisdepartementet uten å få noe konkret svar. Det ligger nå an til juridisk utredning av saken.

Informasjonslederen for Hordaland politidistrikt er like skeptisk.

- Når de kan bruke internett blir problemet større. Dette gjør det mye lettere for folk flest. Nå slipper de å ta bryet med å gå i butikken, sier Trygve Hillestad, som mener det er ille nok at folk kan høre på vanlig politiradio.

Hillestad forteller at politiet blir mer forsiktige med hva de sier på radioen når de vet mange kan høre.

- Men står det om minutter hender det at vi må lese opp sensitive opplysninger som navn over radioen, selv om vi vet at halve byen kan sitte og høre på, sier informasjonslederen.

<B>HØRER PÅ POLITIRADIO:</B> Det er ikke ulovlig å kjøpe politiradio lenger. Nå er politiet live på nettet også.