Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Horer raser mot Hanne

Prostituerte i Oslo raser mot justisminister Hanne Harlem og en ny lov som gjør det forbudt å kjøpe sex av kvinner under 18 år. Strafferammen er to års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen hadde hørt om at horekunder skulle kriminaliseres, og at loven var trådt i kraft. Det skjedde 11. august.

Horene vil heller ha fart på politi og rettsapparat, slik at de ikke dør, mens de venter på at saker mot brutale kunder kommer for retten, som de sier. For det skjedde nylig.

- Helt vanvittig

«Elsa» (17) er plutselig blitt forbudt for sexkjøpere.

- Dette er jo helt vanvittig, at kundene skal straffes med to år i fengsel for å kjøpe sex av meg, og ikke av venninna mi, som er 19. Vi ser da like gamle ut, også.

- Den nye loven er vel ment for å beskytte oss under 18. Men justisminister Harlem bør heller passe på at politi og rettsvesen følger opp de lovene vi har enn å lage nye. - Dessuten er den seksuelle lavalder fortsatt 16 år, så vidt jeg vet. Så dette blir en lov for prostituerte mellom 16 og 18 år, da. Er det andre lover for denne aldersgruppen? spør «Elsa».

- Myndighetene kan godt få vite at vi utsettes for en del grov vold, og vi lever et hardt liv og går på stoff, så å si alle. Enkelte av oss har dødd før saker horer har anmeldt, har kommet for retten.

- Det kan ta tre- fire år å få en sak mot en brutal horekunde for retten, og da kan vi godt være døde. Det fins det eksempler på. Men det er sjølsagt ikke politikerne interessert i å rydde opp i, for det koster nok mange penger.

- Derfor er det kanskje like godt å lage nye lover, etablere en fin fasade. Det koster sikkert ikke mange penger, sier «Elsa».

Horekundene ler


Horekunder ler av den nye loven. Dagbladet har snakket med en, som lurer på hvordan politiet skal kunne klare å håndheve denne paragrafen.

- Her blir det nok lovens lamme arm i stedet for lovens lange arm, gliser han.

- Jeg bare spør: Skal en politipatrulje kjøre etter oss når vi tar med ei jente under 18 år «på tur»? Skal politiet slå til når jenta utfører avtalte tjenester? Men det er faktisk lov å ha sex med kvinner bare de er fylt 16. - Skal politiet slå til når penger skifter eier i en bil en mørk kveld? Horer krever pengene først, altså før de har ytt seksuelle tjenester. Er det forbudt å gi en kvinne penger i en bil - uten at noe «har skjedd»?

Meningsløst


- Jenter, sjøl om de er under 18, er sjølsagt ikke interessert i å angi en real kunde. Det ødelegger forretningen. Hva dette vil koste av politiressurser i form av spaning, må jo være så betydelig, at det synes å være helt meningsløst i forhold til andre oppgaver.

- Kunder som begår vold mot prostituerte, kan straffes etter lovparagrafer vi har hatt i 100 år, sier mannen.