- Hører Sissels stemme i hodet

Her balanserer han 1000 meter over bakken mens en vestlandsk stemme gir ham ro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Se bildeserien!

  (Dagbladet.no): I går strakk balansekunstneren Eskil Rønningsbakken (26) seg litt lenger, og satt nytt personlig høydepunkt ved å balansere på line, med sykkel, tusen meter over bakken, uten noen form for sikkerhet.

  Og til Dagbladet.no avslører han at det verken er frykt eller kick som preger sinnet hans i øyeblikket.

  - Når jeg balanserer der ute går jeg inn i en dyp konsentrasjonstunnel, og stenger alle lyder og alt annet ute. Det eneste jeg hører inne i hodet er deilig sang av Sissel Kyrkjebø.

  - Sissel Kyrkjebø??

  - Nå tror vel alle jeg er gal som hører stemmer i hodet. Øh, vel, de tror vel allerede jeg er gal som gjør det jeg gjør, svarer Rønningsbakken.

  Dagbladet.no har snakket med balansekunstneren som i Kjerag i går kledde av seg, syklet ut på en 30 meter lang line, og balanserte 1000 meter over bakken i lunefull vind, uten fallskjerm, sikkerhetsline eller nett til å redde seg om noe gikk galt.

  - Der ute nytter det ikke å tenke på man husket å skru av stekovnen før man dro hjemmefra, sier han.

  26-åringen, som begynte å trene turn da han var fem, har følgende forklaring på hva som får ham til å gjøre som han gjør;

  - Det handler om å gjøre noe man føler seg fri på. Og opparbeide seg en så stor kontroll at man kan gjøre det. Jeg vet med meg selv at jeg ikke kunne gjort dette for fem år siden. Det handler om fysisk og mental styrke og kontroll. En må kjenne hver eneste centimeter i kroppen, sier han til Dagbladet.no.

  Rønningsbakken har gjort en rekke opsiktsvekkende balansekunster de siste årene.

 • I 2001 balanserte han på en rigg utenfor Prekestolen.
 • I 2002 balanserte han på en sykkel på en rigg som hang utfor Trollveggen.
 • I 2003 balanserte han på fire stoler på Kjeragbolten.
 • I fjor balanserte han stående på en line i Kjerag.

  Han har også gjort en rekke balansekunster på høyhus og skyskrapere verden rundt.

  - Det jeg gjorde i går tjener man ukke penger på. Det er bare for egen del. Å balansere på bygninger er det jeg lever av. Selv om det ofte blir sett på som galskap her, er det underholdning og anerkjent som kunst og poesi i for eksempel Asia og Midtøsten, forteller han.

  I fjor var han invitert til Saudi Arabia av kongehuset der. Han opptrer stadig på festivaler og internasjonale arrangementer.

  - Nå venter jeg bare på Sonja og Harald sender en invitasjon, spøker han.

  Nå planlegger han å balansere på en rekke høyhus rundt om i verden, med finale på toppen av verdens høyeste bygg, Tapei 101 i Tapei i Taiwan.

 • Se bildeserien!