Horer turnerer i Vestfold

Et stort antall prostituerte har inntatt Vestfold i høst. I Sandefjord og Tønsberg selger de sex fra hotellrom og leiligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestfold har tidligere ikke vært et stort marked for prostituerte, men i høst har sex-handelen fått et merkbart oppsving. Siden august har 10-12 prostituerte tilbudt sine tjenester i byen.

Verre i Sandefjord

Den tidligere hvalfanger-hovedstaden er enda hyppigere besøkt av prostituerte, skriver Tønsbergs Blad. Siden august er Sandefjord besøkt over 20 ganger. Mange av kvinnene legger seg inn på hoteller i Sandefjord og betjener Tønsberg og Larvik i tillegg.

De oppsiktsvekkende opplysningene stammer fra en overvåking av prostitusjonsannonseringen i Norge. Et hundretalls kvinner reiser mellom de største byene i Norge og selger sex.

Undersøkelsen viser at salg av sex ikke lenger er et storbyfenomen i Norge. Tallene viser klart at Vestfoldbyene er et godt marked. Konferansebyene Hamar og Ålesund er enda mer besøkt enn Vestfoldbyene.

Kontaktblader

Det er i hovedsak utenlandske kvinner som er reisende i sex. De annonserer i kontaktblader og søndagsaviser, hvor noen av dem lar seg avbilde nakne. De oppgir mobiltelefonnummer hvor kundene kan ringe. Hotellene fungerer som baser for virksomheten. Ofte velger kvinnene de størst hotellene for at kundene kan gå usjenert inn og ut.

Skjerper kontrollen

Rica-hotellene i Vestfold har skjerpet kontrollen etter å ha hørt rykter om økt sextrafikk i fylkets hoteller.

- Kontrollen skjer med anonyme kontrollører. Vi har ikke som mål først og fremst å finne prostituerte og taue dem til politikammeret, men for å forebygge dette fenomenet, sier regiondirektør i Rica-hotellene i Vestfold Harald Løvåsen til Tønsbergs Blad.

- Jeg er 100 prosent sikker på at våre hotellrom ikke brukes til prostitusjon, hevder Løvås som også har Park hotell Sandefjord i sin organisasjon.

Ukjent for politiet

Tønsbergpolitiet har ikke kjennskap til den økende prostitusjonen i byen, og mener virksomheten hvertfall ikke kan være av stort omfang.

- Det ville vært merkelig om vi ikke hadde visst eller fått vite om det, men jeg kan ikke si at det ikke forekommer, sier stasjonssjef Steinar Myklebust til Tønsbergs Blad. Han sier at politiet heller ikke har fått melding om økt kriminalitet som følge av prostitusjon som stjålne lommebøker og verdisaker.