- Høres fortsatt skudd

Sør-Koreas militærøvelse på øya Yeonpyeong skal være avslutta, men det skal fortsatt være skyting.

I DEKNING: Sør Korea beordret innbyggerne på fem av grenseøyene til å gå i dekning etter at det skal gjennomføres øvelse med skarpt på øya. Foto: REPUBLIC OF/AFP/SCANPIX
I DEKNING: Sør Korea beordret innbyggerne på fem av grenseøyene til å gå i dekning etter at det skal gjennomføres øvelse med skarpt på øya. Foto: REPUBLIC OF/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Øvelsen skal ha blitt stoppet, melder nyhetsbyrået Yonhap, men ifølge nyhetsbyrået AP høres fremdeles artilleriild i grenseområdene mellom Nord- og Sør-Korea, rapporterer en av deres fotografer på stedet.

AP viser til sørkoreanske myndigheter om at Sør-Korea har sendt opp jagerfly i en beredskap dersom det skulle komme noen angrep fra Nord-Korea i løpet av øvelsen.

Det skal ikke ha kommet noen umiddelbare reaksjoner fra Nord-Korea, melder byrået.

Det var planlagt at øvelsen skulle vare i to timer, men den skal, ifølge sørkoreanske myndigheter, ha blitt avslutta etter én time, melder Reuters.

Militærøvelse Sør-Korea startet i dag en militærøvelse på øya Yeonpyeong i Gulehavet. Nord-Korea hadde på forhånd truet med å angripe sør om militærøvelsen ble gjennomført.

Det sørkoreanske forsvaret bekreftet i dag at øvelsen var i gang, og folk som var til stede på øya, kunne høre artilleriild, melder NTB.

Militærøvelsen ble utsatt i flere dager som følge av dårlig vær, noe som ga FNs sikkerhetsråd tid til å holde et ekstraordinært møte om den svært anspente situasjonen på Koreahalvøya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer