Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftige reaksjoner på Høyres snuoperasjon om flypassasjeravgiften

- Høres helt utrolig ut, sier sjefen for nedlagte Rygge flyplass

Regjeringsvedtak kostet 1000 arbeidsplasser - men nå snur Høyre.

- UTROLIG VEDTAK: - Utrolig, mener nå avgått administrerende direktør for Rygge sivile lufthavn, Pål Tandberg, om Høyres landsmøtevedtak. Her er Tandberg foran det siste flyet med passasjerer som skulle ta av fra Rygge den 29. oktober. Lufthavnen ble åpnet høsten 2007 og avviklet fra 1. november etter at Ryanair la ned basen på flyplassen som følge av innføringen av flypassasjeravgiften.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- UTROLIG VEDTAK: - Utrolig, mener nå avgått administrerende direktør for Rygge sivile lufthavn, Pål Tandberg, om Høyres landsmøtevedtak. Her er Tandberg foran det siste flyet med passasjerer som skulle ta av fra Rygge den 29. oktober. Lufthavnen ble åpnet høsten 2007 og avviklet fra 1. november etter at Ryanair la ned basen på flyplassen som følge av innføringen av flypassasjeravgiften. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres landsmøte har nå vedtatt å fjerne den omstridte flypassasjeravgiften, som var Ryanairs begrunnelse for å droppe Rygge flyplass.

- Noe av det dummeste jeg har hørt, sier tidligere tillitsvalgt Iselin Blakkestad for Handel og Kontor på Rygge, til Dagbladet.

- Dette høres helt utrolig ut, er den spontane reaksjonen til Pål Tandberg, den nylig avgåtte sjefen for Rygge Sivile Lufthavn (RSL).

Det var dette selskapet som fra 1. november så seg tvunget til å legge ned flyplassdriften etter regjeringsvedtaket om å innføre en flypassasjeravgift - med tap av en mengde arbeidsplasser som resultat.

Grunnen var at Ryanair droppet flyplassen etter innføringen.

- KUNNE SPART SEG: - Det vedtaket kunne de vel egentlig ha spart seg for. De skulle ha gjort dette for lenge siden, men gjorde det ikke da, sier tidligere tillitsvalgt Iselin Blakkestad for Handel og Kontor på Rygge.
- KUNNE SPART SEG: - Det vedtaket kunne de vel egentlig ha spart seg for. De skulle ha gjort dette for lenge siden, men gjorde det ikke da, sier tidligere tillitsvalgt Iselin Blakkestad for Handel og Kontor på Rygge. Vis mer

1,6 milliarder i inntekter

Det anslås at 1000 personer, hvorav 500 jobbet på flyplassen, mistet arbeidsplassene sine da flyplassen ble nedlagt.

Nå har Høyres landsmøte snudd på en femøring, og går inn for å fjerne den utskjelte flypassasjeravgiften.

I stedet vil landsmøtet erstatte den med en annen avgift.

Flypassasjeravgiften var en del avbudsjettavtalen mellom regjeringen og samarbeidspartiene i november 2015. Den ble innført 1. juni i fjor.

Den er ifølge NTB beregnet å gi 1,6 milliarder kroner i inntekter i inneværende år.

Tillitsvalgt: - Spill for galleriet

- Dette viser at den økonomiske risikoen i Norge er stor, sier Pål Tandberg til Dagbladet om Høyres siste vedtak.

Ytterligere kommentarer sier han at han ikke vil gi før han får fordøyd nyheten, og forteller at han nå er ute av RSL og flyplassdrift.

Tidligere tillitsvalgt Iselin Blakkestad for Handel og Kontor på Rygge, kaller avgjørelsen fra Høyre-landsmøtet et spill for galleriet.

- Skaden allerede skjedd

- Dette at de kommer med dette nå er noe av det dummeste jeg har hørt. Skadene de har gjort ved å innføre avgifta har allerede skjedd, og kan ikke reverseres, så det vedtaket kunne de vel egentlig ha spart seg for. De skulle ha gjort dette for lenge siden, men gjorde det ikke da, sier Blakkestad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media