Forurensning i India:

- Høres ut som dommedag

Mens statsministeren i India, Narendra Modi, deltar på klimatoppmøtet i Glasgow, utspiller det seg en miljøkatastrofe i hjemlandet.

SMOG: Den indiske hovedstaten New Dehli er kåret til verdens mest forurensensede by. Årlig på høsten blir situasjonen forværret av både bøndene og en hinduistiske høytid. Foto: REUTERS/Danish Siddiqui/NTB
SMOG: Den indiske hovedstaten New Dehli er kåret til verdens mest forurensensede by. Årlig på høsten blir situasjonen forværret av både bøndene og en hinduistiske høytid. Foto: REUTERS/Danish Siddiqui/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare et spørsmål om tid før forurensning i den indiske hovedstaten New Delhi gradvis eksploderer. Ekspertene mener hovedstaten blir gjort om til et gasskammer som fyller millioner av lunger med farlig luft. Det skriver Independent.

Satellittbilder viser store branner på åkere i nordindiske delstater som gjør luften giftig. Brannene vil fortsette å brenne de neste ti dagene for å gjøre plass til neste parti avlinger.

De store mengdene med røyk blir fraktet med vinden fra åkerne til storbyen New Delhi, der røyken kommer inn som et ekstra element i den allerede kraftig forurensede byen.

En person som bor i New Delhi - verdens mest forurensede by - mister i gjennomsnitt ti år av levetida på grunn av den farlige luften. Ytterligere er 22 av de 30 mest forurensede byene i verden, i India. Av topp ti er seks av byene fra India, ifølge en studie fra EPIC, skriver avisa.

Trippel helsefare

- Det høres ut som dommedag, ikke sant? Folk kommer inn på sykehus og klinikker og sier at de er andpustne og tunge i brystet.

Det sier Rashmi Sama, som er lungelege ved et av Indias førende medisinske institusjoner, Sir Ganga Ram Hospital i New Delhi, til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer