Horn vokste inn i øyet

En gårdbruker i Østfold er politianmeldt for brudd på dyrevernloven etter at han hadde latt hornet på en sau vokse inn i øyet på dyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På slakteriet ble dette oppdaget, og da var hornet i ferd med å gjennombore øyet til søya, skriver Aftenposten. Mattilsynet mener sauen har vært utsatt for store smerter over lengre tid.

Hornet hadde vokst feil og nærmest boret seg inn i det ene øyet. Tilstanden hadde gjort sauen blind, slimhinnen var tydelig rød og irritert. Området nedenfor det aktuelle øyet var ifølge Mattilsynet også fuktig tilgriset etter langvarig utskilling av tårevæske.

– Tilstanden må ha vært svært smertefull for sauen. Derfor ser vi svært alvorlig på dette. Etter vår mening er det et grovt brudd på dyrevernloven, sier seksjonssjef Eva Rasch Arnesen ved Mattilsynets distriktskontor i Hedmark.

Gårdbrukeren ble anmeldt til politiet i midten av oktober. Ifølge Mattilsynet skal han ha ment at søya ble fraktet til slakteriet i tide – før tilstanden ble smertefull for sauen. Dette er Mattilsynet uenig i. Ifølge dyrevernloven risikerer gårdbrukeren bot eller fengsel i opptil tre år. (ANB)