FÅR NEI: Frp-statsråd Solveig Horne får ikke Frp-ordførerne til å ta imot flyktninger. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FÅR NEI: Frp-statsråd Solveig Horne får ikke Frp-ordførerne til å ta imot flyktninger. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Horne får flyktning-nei fra egne partifeller

Ingen av Frps elleve ordførere har så langt sagt ja til å ta imot like mange flyktninger som inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) har bedt om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor høst sendte Horne et brev til alle landets kommuner med en bønn om å ta inn flere flyktninger, men responsen fra egne partifeller har vært laber, skriver VG.

Frp-statsråden har overfor Stortinget sagt at opphopningen av flyktninger på mottakene er den kanskje største utfordringen hun har fått på bordet i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Hele 5.042 flyktninger venter nå på å bli bosatt i en norsk kommune, 806 av disse er barn eller enslige mindreårige.

- Kapasiteten er hovedgrunnen til at vi ikke kan ta imot flyktninger. Vi mangler boliger og har ingen plass å gjøre av dem, sier Frp-ordfører i Fræna, Nils Johan Gjendem.

Fræna er spurt om ta imot totalt 55 flyktninger, men er sammen med Vardø, Midsund og Ørskog blant de kommunene som ikke har kunnet si ja til å ta imot noen.

Hvaler er den eneste Frp-ledede kommunen som har fulgt anmodningene til punkt og prikke.

(NTB)