Horne tilbakeviser kritikk

Barneminister Solveig Horne (Frp) mener regjeringen tar grep for å styrke barns rettigheter.

FN-UENIG: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne mener hun står for en historisk satsing på familievern. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FN-UENIG: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne mener hun står for en historisk satsing på familievern. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag presenterer Redd Barna en oversikt over alle merknadene FNs barnekomité har gitt Norge knyttet til oppfølgingen av FNs barnekonvensjon fra 1989.

Mens Norge har kommet langt på den juridiske fronten, strekker ikke alltid politikken til.

Historisk Til NRK sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) at regjeringen kommer med flere tiltak for å styrke barns rettigheter.

- Vi styrker familievernet med 15 millioner kroner neste år. Det er en historisk satsing. Vi styrker helsevesenet med 300 millioner kroner på to år, og ikke minst styrker vi kommuneansattes kompetanse til å snakke med barn, sier Horne.

Asylbarna Når det gjelder asylbarn, som også trekkes fram i Redd Barnas rapport, er Horne mest opptatt av at mindreårige asylsøkere raskt skal ut i kommunene for å bosette seg, i stedet for å bli boende på mottakene.

- De aller fleste får et godt tilbud når de bli bosatt. Det som bekymrer er at mange blir sittende på mottakene. Derfor må vi få fortgang i å bosette dem, sier hun til NRK mandag.
(NTB)