VIL KUTTE STØTTE: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL KUTTE STØTTE: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Horne vil nekte flyktninger kontantstøtte i fem år

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) vil innføre et krav om at flyktninger og asylsøkere må bo i Norge i fem år før de kan motta kontantstøtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Horne presenterer ifølge VG det nye forslaget - som kommer i regjeringens varslede integreringsmelding - sammen med integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Det går ut på å beholde kontantstøtten for alle barnefamilier bortsett fra flyktningfamilier som kommer fra land utenfor EU.

- Vi vet at de første årene etter en asylsøker eller flyktning kommer til Norge er utrolig viktige for integreringen. Det gjelder arbeid, kultur og ikke minst språk. Dette forslaget skal hjelpe foreldrene, men også barna, sier Solveig Horne.

- Vi mener det er urimelig at flyktninger og andre som kommer hit skal få tilgang på kontantytelser så raskt som de får i dag. Dagens kontantstøtte gjør det mulig for dem å velge å holde barna hjemme, ikke bli integrert og få lært seg det norske språket, sier Sylvi Listhaug.

Kontantstøtten er i dag en ordning hvor foreldre for barn mellom ett og to år mottar inntil 6.000 kroner i måneden dersom barnet ikke går i barnehage.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram