Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Horne vil straffe arbeidsgivere

Hvis de bryter likestillings- og diskrimineringsloven.

HÅNDHEVING: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne ønsker et sterkere håndhevingsapparat for å slå ned på diskrimineringsbrudd. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HÅNDHEVING: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne ønsker et sterkere håndhevingsapparat for å slå ned på diskrimineringsbrudd. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Erkjennelsen er at et godt diskrimineringsvern er avhengig av et troverdig håndhevingsapparat. Om det skal skje i domstolene eller i likestillings- og diskrimineringsnemda, får vi komme tilbake til, sier statsråd Solveig Horne.

- Vi iverksetter nå en utredning av håndhevingsapparatet på likestillings- og diskrimineringsområdet.

Målet med utredningen er å sikre en god og effektiv lovhåndhever- og pådriverrolle på likestillings- og diskrimineringsfeltet, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne.

Skille rollene Frp-statsråden tar til orde for en ryddig rolledeling som gir grunnlag for tillit til nøytraliteten til likestillingsombudet (LDO).

- I utredningen vil det derfor blitt sett nærmere på et skille mellom lovhåndheverrollen og pådriverrollen hos LDO.

Utredningen skal gå parallelt med det pågående arbeidet med en felles likestillings- og ikke-diskrimineringslov, opplyser Solveig Horne.

Hver fjerde sak Hun mener det er sterkt behov for å rendyrke rollene til likestillingsombudet og -nemda. 

- I dag er ombudet veileder, pådriver, samt håndhever ved å avgi uttalelser i klagesaker for nemnda. I 2013 omgjorde likestillings- og diskrimineringsnemnda 24 prosent av sakene fra ombudet, opplyser Horne.

Ressurssterke Hun viser til LDNs årsberetning.

- Der fremgår det at nemnda i mindre grad enn ombudet konkluderer med at loven er brutt.

I 2011 pekte Likestillingsutvalget på flere utfordringer ved dagens håndhevingsapparat: at det primært er ressurssterke personer som klager inn saker for LDO, lang saksbehandlingstid og manglende sanksjonsmuligheter ved brudd på loven, sier Solveig Horne.

Gravid jente Utvalget anbefalte å opprettholde systemet.

- Jeg ser klare svakheter med dagens håndhevingsapparat. 

Ei ung jente som blir usaklig oppsagt fordi hun er gravid har i dag ingen annen mulighet enn å gå til sivilt søksmål mot arbeidsgiveren, selv med en fellende uttalelse i nemnda. Det har mange ikke råd til.

Vi kan ikke ha et håndhevingsapparat som ikke fungerer. Det er god Frp-politikk å straffe dem som bryter loven, sier Solveig Horne.