Ny likestillings- og diskrimineringslov

Horne vraker kjønnsnøytral lov

Frp-statsrådens forslag til ny likestillings- og diskrimineringslov ble slaktet i høringsrunden. Nå snur hun om de mest kontroversielle punktene.  

KOMMER MED NY LOV: Likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) legger fram forslaget til ny felles likestillings- og diskrimineringslov onsdag.  Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
KOMMER MED NY LOV: Likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) legger fram forslaget til ny felles likestillings- og diskrimineringslov onsdag.  Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Statsråd Solveig Horne (Frp) fikk kraftig kritikk da hun i januar sendte forslaget om en kjønnsnøytral likestillings- og diskrimineringslov på høring.

Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) var blant flere faginstanser som mente forslaget ville svekke kvinners vern mot diskriminering.

Nå snur Horne på noen av de sentrale ankepunktene - og sørger for at kvinner likevel får forrang foran menn i lovens formålsparagraf.

Altså blir ikke loven kjønnsnøytral likevel.

- Grunnen til at vi foreslo at lovens formålsbestemmelse skulle være nøytral, var at vi mente alle diskrimineringsgrunner var like mye verdt. Samtidig fikk vi veldig mye motstand, og derfor la vi kvinner inn igjen. Nå sier formålsparagrafen at loven særlig skal ta sikte på å bedre forholdene for kvinner, og vi har utvidet det til også å gjelde minoriteter, forklarer barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) til Dagbladet.

Hun går også tilbake på de foreslåtte endringene i aktivitetsplikten, som pålegger arbeidsgivere å jobbe aktivt for bedre likestilling.

- Styrking

Opprinnelig foreslo hun å endre den til å bare gjelde private arbeidsgivere hvis de hadde mer enn femti ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer