Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hornmusikk, iskrem og barnetog

Det virket som om hele Oslo var på beina i dag for å se barnetoget snirkle seg opp Karl Johan før det snudde ved Slottet og kongefamilien i dag. Sola strålte i sør, mens det var kjølig og litt grått i nord av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongefamilien var tradisjonen tro våken tidlig for å hilse på skolebarna og russen i Asker hjemme på Skaugum. Russen hadde i år som tidligere år funnet en gave til kongebarna, men ettersom Håkon Magnus er i USA, var det bare Märtha Louise som fikk gleden av gaver i dag.

Gaven var en gyngehest, noe som fikk prinsessen til å le høylytt. Nest etter prinsessetittelen er vel Märtha Louises interesse for hester det hun er mest kjent for.

Drapstrusler

Årets 17. mai-feiring er blitt overskygget av drapstruslene som er rettet mot lederen i Oslos 17. mai-komite i år. Rubina Rana hadde politibeskyttelse under marsjen gjennom Oslos gater og alt gikk bra. Etter toget, sa hun til NTB, at hun ikke hadde vært redd, og at støtten hun følte hun fikk fra folket i gatene varmet.

Godt kledt

På Slottsbalkongen sto Kong Harald med sin flosshatt og sjakett slik han alltid gjør. Hans kone, Dronning Sonja hadde valgt et dueblått antrekk i det flotte vår-været. Prinsessen var kledt i lys grått.

108 skoler passerte Slottet i formiddag, og først av dem alle var Stig skole. Skolen jubilerer i år, med sine 25 år.

17. maiværet

Været på nasjonaldagen var nydelig i sør-Norge. I de nordlige delene derimot var været kjøligere, med unntak av deler av kysten av Finnmark. I Hammerfest viste sola seg fram, det samme gjorde den overd et meste av Øst-, Sør-, og Vestlandet. De mørke skyene la seg i år over steder som Bodø, Harstad og Tromsø, der barna trosset både sur vind og regnbyger da de skulle gå i tog.

(Dagbladet :på nettet-NTB)

GLEDE og SÅRE FØTTER: Flere tusen mennesker stimlet seg langs Karl Johan for å få et glimt av barnetoget før det nådde Slottsplassen og kongefamilien.
PÅ SKAUGUM: </B>Kongefamilien møtte russen og skolebarna i Asker kommune på trappa hjemme på Skaugum i morges.
FLAGG OG HORNMUSIKK: Karl Johansgate kokte i vårsola på nasjonaldagen.