Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hornslien: - Ikke rettferdig med dom mot oss

Tidligere leder i AUF i Oslo, Anders Hornslien, sa i dag at det ikke vil være rettferdig hvis de fire bedrageritiltalte fra AUF blir dømt for grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri. Han forklarte seg i Oslo byrett og hans forklaring fortsetter i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Både AUF-ledere før dem og ledere i andre ungdomsorganisasjon er har gjort liknende ting, sa han, og la til at det ikke var noen beskyldning fra hans side, bare en beskrivelse av miljøet.

- Det føles urettferdig at alt vi har gjort i AUF, drukner i oppfatningen at vi er «tjuveradder», sa han.

Birkeland

På direkte spørsmål fra høyesterettsadvokat Tor Erling Staff som forsvarer den tidligere økonomilederen Bjørn Jarle Røberg-Larsen, sa Hornslien at han hadde lært rutinene i laget av tidligere ledere i Oslo AUF som for eksempel Turid Birkeland og Libe Rieber-Mohn.

Staff stilte også spørsmål om hans holdning til moral og ansvar.

- Jeg har ikke tenkt så mye på at det har med moral å gjøre, sa han.

Hornslien erkjente at AUF-ledelsen i Oslo gjorde feil i hans tid, men at han ikke ville gjort det samme i dag.

Han fastholdt at såkalt forskuddtering av medlemskontingenter ikke ble forsøkt holdt hemmelig, og at han ikke forhåndsbetalte kontingent for personer som ikke uttrykkelig ønsket å være med i Arbeidernes Ungdomsfylking.

Press

Han innrømmet også at det var et betydelig press fra AUF sentralt for å skaffe flere medlemmer i fylkeslaget i Oslo. Han erkjente også at det var viktig for en AUFers politiske fremtid å gjøre en god jobb. Selv har han vært politisk aktiv i 13-14 år, er tidligere stortingsrepresentant og i denne perioden vararepresentant til Stortinget.

Hornslien benektet at han var arkitekten bak forskuddteringen av medlemskontingenter for personer som ville være medlem i laget, men som ikke rakk å betale inn kontingenten før årsskiftet.

Han benektet påstanden fra tidligere økonomileder Røberg-Larsen om at det fantes en hemmelige konto for AUF i Oslo som revisor ikke kjente til. Påstanden om at han skal ha forsøkt å selge en hytte som tilhørte Majorstua og Smestad lokallag, avviste han med at han bare svarte på en forespørsel fra en potensiell kjøper.

Visste ikke

Gang på gang avviste han at han som leder i AUF i Oslo hadde detaljkunnskap om økonomien i fylkeslaget og detaljkunnskap om grunnlaget for søknader til Oslo kommune om økonomisk støtte til virksomheten. Det var også bakgrunnen for at han ikke visste hvor en del av pengene kom fra som ble brukt til forskuddteringen av kontingenter.

- Kunne det være at støtten fra Oslo kommune til driften av laget, ble brukt? spurte Staff. Hornslien benektet ikke det.

Han ba byretten om ikke å legge for stor vekt på det som massemediene bringer, fordi det ikke alltid er korrekt. Vi tiltalte har vært og er utsatt for et hardt press, sa han med en bevegelse mot pressebenken i rettssalen.

URETTFERDIG: Tidligere AUF-leder Anders Hornslien mener det vil være urettferdig hvis han og de andre blir dømt for bedrageri.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!