Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hornslien: - Ulike definisjoner rammer tiltalte

Den bedrageritiltalte tidligere lederen i AUF i Oslo, Anders Hornslien, hevdet i Oslo byrett i dag at de fire tidligere AUF-erne neppe ville sittet tiltalt dersom organisasjonen hadde hatt et annet medlemssystem og andre definisjoner av hva som var et medlem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hornslien, som fortsatt forklarer seg i byretten om sin tid som leder i AUF i Oslo, sa det er et paradoks at statsadvokaten har henlagt saken mot Sosialistisk Ungdom og mot Fremskrittspartiets Ungdom om såkalt medlemsjuks, mens saken mot AUF i Oslo kjøres i retten.

- Tilfeldig

Han viste til at de nekter å tilbakebetale pengestøtte som de skal ha mottatt urettmessig, mens AUF i Oslo har tilbakebetalt penger som de ikke hadde rett til.

  - Jeg vil hevde at det er noe tilfeldig hvordan sakene har utviklet seg, sa Hornslien, og ba retten reflektere over dette.

  Han viste til Fjeld-kommisjonens utredning om de statlige tilskuddsordningene til barne- og ungdomsorganisasjoner, og sa at det gjaldt ulike definisjoner av medlemsbegrepet i AUF og for en søndagsskole.

  Hornslien står tiltalt for grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri sammen med tidligere økonomileder Bjørn Jarle Røberg-Larsen, tidligere leder i AUF i Oslo Ragnar Bøe Elgsaas og tidligere økonomileder Anders Greif Mathisen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!