Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hornslien ljuger

- Anders Hornslien ljuger så det griner. Jeg har aldri hørt en ekspolitiker stå og ljuge slik. Jeg er sjokkert, raser Tor-Erik Røberg-Larsen etter at Anders Hornslien forklarte seg i retten i går. Tor-Erik Røberg-Larsen er far til en av de tiltalte i AUF-saken, Bjørn Jarle Røberg-Larsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn Jarle Røberg-Larsen er aktoratets hovedvitne mot Anders Hornslien, Ragnar Bøe Elgsaas og Anders Greif Mathisen i bedragerisaken.

Forholdet mellom dem sprakk fullstendig da Bjørn Jarle Røberg-Larsen våren 1995 gikk ut med påstander om systematisk triksing i AUF i Oslo.

I går kom den bitre striden mellom de tiltalte og tidligere AUF-kamerater opp til overflaten.

Beskyldningene haglet etter at rettsmøtet var over. Bjørn Jarle Røberg-Larsen har hevdet at Hornslien har forsøkt å svekke hans troverdighet ved å spre rykter om at han var selvmordskandidat.
Dette benektet Hornslien på det sterkeste i sin forklaring i retten i går.

- Beskyldninger

- Disse beskyldningene er noe av det groveste jeg har fått mot meg noensinne, sa Hornslien, som sa han derimot hadde fått telefon fra Østlandssendigen om at Røberg-Larsens far hadde ringt om sønnens mentale tilstand.

- Jeg har aldri ønsket å svekke Røberg-Larsens uttalelser på annen måte enn på det rent faktiske, sa Hornslien.

- Hornslien ljuger så det griner. Jeg forsøkte ikke å stoppe noe interjvu, sier Tor-Erik Røberg-Larsen.

Meget alvorlig

Tor-Erik Røberg-Larsen er selv en erfaren journalist, og har i mange år jobbet i Dagsavisen. Han har sittet og fulgt saken mot sin sønn fra tilhørerplass. I går sprakk det for ham.

- Jeg ble skikkelig forbanna. Hornslien opptrer ikke redelig, sier han.

Hornslien vil ikke si mer enn at han fastholder det han sa i retten. Hans forsvarer Sigurd Klomsæt reagerer meget sterkt.

- Nå må noen fortelle far Røberg-Larsen at hans engasjement begynner å bli problematisk også for hans sønn, Bjørn Jarle Røberg-Larsen. Hans beskyldninger om at Hornslien lyver i retten, er meget alvorlige, sier Klomsæt til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!