Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Horntvedt og Horn trekker seg

Byråd Grete Horntvedt og styreleder i Undervsningsbygg Signe Horn går av etter korrupssjonsskandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Byrådsleder Erling Lae kom med den svært overraskende beskjeden til Oslo bystyre klokka tolv i formiddag, melder Aftenposten.

- Begge to er opptatt av at det ikke må kunne stilles spørsmål ved kommunens evne til å håndtere en så alvorlig sak som nå er avdekket i Undervisningsbygg KS, sier Lae.

Ingen rom for tvil

Han understreket at han mener at begge har gjort en bra jobb for Oslo kommune, også etter at skandalen i Undervisningsbygg ble avdekket.

- Men vi kan ikke tillate at det etterlates rom for tvil når det gjelder kontrollen med virksomhetene i Oslo kommune. Jeg har derfor akseptert Grete Horntvedt og Signe Horns ønske om å fratre.

Administrerende direktør i Undervisningsbygg, Erik Krogseth, gikk av da skandalen ble kjent. Tidligere i dag ble det klart at den tidligere eiendomssjefen Frank Murud og fire håndverkere alle blir siktet for korrupsjon.

Har det politiske ansvaret

Grete Horntvedt er byråd for byutvikling i Oslo kommune, og har dermed det overordnete ansvaret for Undervisningsbygg.

TREKKER SEG:  Styreleder i Undervisningsbygg, Signe Horn (t.h.) og byråd Grete Horntvedt trekker seg fra stillingene sine etter korrupsjonsskandalen i Undervisningsbygg. Foto: Scanpix
TREKKER SEG: Styreleder i Undervisningsbygg, Signe Horn (t.h.) og byråd Grete Horntvedt trekker seg fra stillingene sine etter korrupsjonsskandalen i Undervisningsbygg. Foto: Scanpix Vis mer

- For kort tid siden ble jeg kjent med at både tidligere ansatte og leverandører til kommunen har beriket seg av kommunale midler. Dette er meget alvorlig. Som byråd for sektoren er det jeg som er politisk ansvarlig for virksomheten. Jeg tar det ansvaret, sier Horntvedt.

Oslo kommune skal ha blitt svindlet for nærmere 90 millioner kroner i løpet av årene 2003 til 2006. Signe Horn satt som styreleder i Undervisningsbygg i de årene svindelen pågikk.